Mood Blogging Down, Rasa Nak Quit Blogging | ! sha my heart

.

Ahad, 18 September 2011

Mood Blogging Down, Rasa Nak Quit Blogging

Assalamualaikum...

Entri peribadi.

Aku sedang lalui waktu sukar. Perit rasanya.

Rasa macam sudah jatuh ditimpa tangga. (Masalah bertimpa-timpa).

Kalau tak percaya, tengok la rentetan masalah yang negatif:

http://sha-myheart.blogspot.com/2011/09/ku-susun-sepuluh-jari-mohon-ampun.html

http://sha-myheart.blogspot.com/2011/09/ku-lepaskan-kau-akhirnya.html

http://sha-myheart.blogspot.com/2011/09/minta-maaf-mood-aku-untuk-berblog-dah.html

http://sha-myheart.blogspot.com/2011/09/aku-tersilap-makan-oh-tidak.html

http://sha-myheart.blogspot.com/2011/09/duit-hilang-tak-tau-nak-tulis-tajuk-apa.html

http://sha-myheart.blogspot.com/2011/09/hati-ini-kuat-kepadamu.html

http://sha-myheart.blogspot.com/2011/09/layan-korean-drama.html

http://sha-myheart.blogspot.com/2011/09/jangan-ganggu-aku-lagi-pergilah.html

http://sha-myheart.blogspot.com/2011/09/selamat-ulang-tahun-kelahiran-untuk.html

http://sha-myheart.blogspot.com/2011/09/kejutan-semasa-wish-happy-birthday.html


Paling aku terasa ialah hubungan yang gagal di pertengahan jalan, duit aku hilang, tersilap makan-aku makan racun, dan tiga deretan peristiwa yang aku rasa sangat down. Inilah tiga peristiwa tu: diganggu xbf, mengamuk jugak aku hari tu, aku cari dia kat fb tapi tak ada, dan kehilangan seorang teman tapi mesra, sedih giler.


Tadi aku sedih sangat, tapi sekarang dah okay. =) Kan aku dah cakap aku ni jenis happy, senang jer nak happy. (Smile).

Rasa down giler-giler. Selepas satu episod sedih, satu episod sedih bersambung.

Orang kata, wajah ceria tapi hati menangis siapa yang tahu? Itulah aku, wajah melindungkan rasa hati. Hati yang menangis itu lebih terasa lukanya berbanding dengan mengalirkan mutiara jernih. Sakit!

Aha, aku pun rasa mungkin aku akan jatuh sakit dan aku pun prefer pilih sakit untuk menyerap sedikit rasa gundah ini. Haha~ Aku dah gila kot, sanggup pilih sakit.

Tak, aku tak gila. Aku dah tak tahan untuk merasa segala perasaan negatif yang bersarang dalam hatiku ini.

Makan minum memang aku abaikan. Memang turun dah berat badan ni. Bulan puasa pun tak turun macam ni. Bad.

Disebabkan semua rasa sedih ini, mood nak berblogging pun jatuh. Kalau korang perasaan, selepas raya mood blogging aku jatuh. Dengan berbagai peristiwa yang boleh menjatuhkan lagi mood aku, moood blogging makin merudum.

Entah la, aku rasa macam tak ada apa-apa pun dengan blogging ni. Aku rasa aku ada ke tak ada ke, korang tak ada kesan apa-apa pun.

Ahhhh, mood down..


Aku cuma melepaskan rasa. Tak perlu komen kalau sekadar nak balas komen aku kat blog korang.

P/s: Komen kat entri lain la..


Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!






Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang.

              

23 ulasan:

C` Ayob-Ilmu Asas Hidup berkata...

ala sabar lah, hidup ini kena ada cabaran....tekana...dengan ada semua ini...akan membuat kita lebih baik drpada sekarang. Insy Allah. Amin

GaRy™ berkata...

mud blogging gary pun macam dah hilang, terbng entah ke mana~.. hhmmm... sabar ek?..

indonesiatooverseas berkata...

ber blog tak wajib kan? Tak ada mood untuk posting, tak apa. Jangan paksa diri. Asal jangan tak ada mood untuk ibadah. Keep smile :)

Anif Abdullah| AA berkata...

sabar kak.. hidupkan kembali mood itu kalau segalanye kembali stabil k.. u can,if u think all de things positively.. :)

riva'i berkata...

Yee...

jangan lemas gitu dunk?
ayo semangat.

kalau lagi malas, ya tak usah buat entry. jalan2 saja.

yang terpenting jangan terputus tali silaturahmi antar blogger lah....

Rara. berkata...

harap bersabar ya? apa kata pegi bercuti dulu, relax2 kan otak, bila semua dah stabil, barulah kembali berblogging.


fighting okeh?

aimie amalina berkata...

nak komen jugak sebab nak komennnn!
heeee
hayooooo
kapan kah jadi begitu
x pe...yg pntg jiwa kene sihat ye
mungkin sha bole berehat dulu
bagi jiwa betol2 sihat
baru cari kembali ape kesukaan sha, cam berbelog ni taw
tamo sesedihhh
koooaaatttttt! =]

ABU berkata...

ala..awal lgi... blogging tak yah gigih sgt pun tak pe..buat biasa2 jak..

shela berkata...

wah, menarik..
pas ni join blog saya lak...

Nur Syazana Mohammed Sani berkata...

hidop nie bagai kan roda ,. ia adalah lumrah kehidupan ,. ad kala nye kita berada di atas ,. ad kala nye kita berada di bawah ,. banyak kan bersaba ^^

http://syazanasani.com

iMBobo berkata...

makan racun??aduh gawat nih.. tabahkan diri atas dugaan dan cabaran..semoga lebih kuat :)

sha my heart berkata...

C ayob: bagus kata2 awak.. suka =)

tq ya.

sha my heart berkata...

gary: jom terbang bersama2. haha~

gary, tq ya dik..

sha my heart berkata...

indonesia: terima kasih..

suka kata2 tu.. berblog tak wajib tapi beramal ibadah tu wajib kan? =)

Tq ya pak.

sha my heart berkata...

anip: ye la dik..

positively.. tq ya =)

sha my heart berkata...

rivai: Terima kasih bro kerana sudi sokong dan dokong =)

santai sekali pesananmu dan inilah yang menghasutku utk bercuti.. yeah.. nak cuti. hihi~

terima kasih ya atas sarananmu yg bernas.

p/s: ttba ubah dialek Indonesia pula. =)

sha my heart berkata...

rara: ok dear.

tq ya.. =)

aja-aja (go for it), fighting!

sha my heart berkata...

Aimie: tq dear.
panjang lebar ye bagi nasihat. tq ya..

tu la ingat nak rehat atau refreshment dulu jap..

tq again =)

sha my heart berkata...

Abu: awal? bukan2 la ko ni..

nak tenangkan diri dulu.

sha my heart berkata...

shela: anda ni spam ya..

sha my heart berkata...

syazana: roda yg perlu bersabar. haah~ apa yg au tulis ni? wakaka~

sha my heart berkata...

imbobo: tersilap makan daa.. takk sengaja. tu la, dah macam kisah terminum sirap pandan tu. mcm tu la terjadi.

ok, semoga makin tabah =)

sha my heart berkata...

imbobo: tersilap makan daa.. takk sengaja. tu la, dah macam kisah terminum sirap pandan tu. mcm tu la terjadi.

ok, semoga makin tabah =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...