Langkau ke kandungan utama

Mood Blogging Down, Rasa Nak Quit Blogging

Assalamualaikum...

Entri peribadi.

Aku sedang lalui waktu sukar. Perit rasanya.

Rasa macam sudah jatuh ditimpa tangga. (Masalah bertimpa-timpa).

Kalau tak percaya, tengok la rentetan masalah yang negatif:

http://sha-myheart.blogspot.com/2011/09/ku-susun-sepuluh-jari-mohon-ampun.html

http://sha-myheart.blogspot.com/2011/09/ku-lepaskan-kau-akhirnya.html

http://sha-myheart.blogspot.com/2011/09/minta-maaf-mood-aku-untuk-berblog-dah.html

http://sha-myheart.blogspot.com/2011/09/aku-tersilap-makan-oh-tidak.html

http://sha-myheart.blogspot.com/2011/09/duit-hilang-tak-tau-nak-tulis-tajuk-apa.html

http://sha-myheart.blogspot.com/2011/09/hati-ini-kuat-kepadamu.html

http://sha-myheart.blogspot.com/2011/09/layan-korean-drama.html

http://sha-myheart.blogspot.com/2011/09/jangan-ganggu-aku-lagi-pergilah.html

http://sha-myheart.blogspot.com/2011/09/selamat-ulang-tahun-kelahiran-untuk.html

http://sha-myheart.blogspot.com/2011/09/kejutan-semasa-wish-happy-birthday.html


Paling aku terasa ialah hubungan yang gagal di pertengahan jalan, duit aku hilang, tersilap makan-aku makan racun, dan tiga deretan peristiwa yang aku rasa sangat down. Inilah tiga peristiwa tu: diganggu xbf, mengamuk jugak aku hari tu, aku cari dia kat fb tapi tak ada, dan kehilangan seorang teman tapi mesra, sedih giler.


Tadi aku sedih sangat, tapi sekarang dah okay. =) Kan aku dah cakap aku ni jenis happy, senang jer nak happy. (Smile).

Rasa down giler-giler. Selepas satu episod sedih, satu episod sedih bersambung.

Orang kata, wajah ceria tapi hati menangis siapa yang tahu? Itulah aku, wajah melindungkan rasa hati. Hati yang menangis itu lebih terasa lukanya berbanding dengan mengalirkan mutiara jernih. Sakit!

Aha, aku pun rasa mungkin aku akan jatuh sakit dan aku pun prefer pilih sakit untuk menyerap sedikit rasa gundah ini. Haha~ Aku dah gila kot, sanggup pilih sakit.

Tak, aku tak gila. Aku dah tak tahan untuk merasa segala perasaan negatif yang bersarang dalam hatiku ini.

Makan minum memang aku abaikan. Memang turun dah berat badan ni. Bulan puasa pun tak turun macam ni. Bad.

Disebabkan semua rasa sedih ini, mood nak berblogging pun jatuh. Kalau korang perasaan, selepas raya mood blogging aku jatuh. Dengan berbagai peristiwa yang boleh menjatuhkan lagi mood aku, moood blogging makin merudum.

Entah la, aku rasa macam tak ada apa-apa pun dengan blogging ni. Aku rasa aku ada ke tak ada ke, korang tak ada kesan apa-apa pun.

Ahhhh, mood down..


Aku cuma melepaskan rasa. Tak perlu komen kalau sekadar nak balas komen aku kat blog korang.

P/s: Komen kat entri lain la..


Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!






Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang.

              

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)