Tutorial | ! sha my heart

.

Tutorial

Harap page tutorial ini membantu korang =)

Tutorial Bayar PTPTN Guna KWSP / EPF  27 Dis 2016

Tutorial Pakai Kanta Lekap (Contact Lens) Kali Pertama 20 Jan 2015

Tutorial Cara Buat Kotak  Dengan Sehelai Kertas A4 13 Mei 2015

Tips Tutorial Membuat Rayuan Lesen Tamat Tempoh 13 Jan 2104

Tutorial Link Rosak dalam Entri Blog

Seo Analyser Cara Check SEO Blog

7 Cara Mudah Untuk Membuat Index Yahoo Search

Tutorial Buang Verification pada Comment

Tutorial Tengok Nilai Blog Anda


Tutorial Energy Saving Selamatkan Bumi dari Pemanasan Global



Minta maaf, tak banyak tutorial. Sebenarnya blog ni ada juga gunakan tutorial tapi nak buat tutorial sendiri tu renyah sebab bila dah siap buat, tetiba tak dapat nak up load gambar. Tension.

Ini tutorial daripada blog lain yang aku guna pakai kepada blog ini.


1. favicon di entri ni: http://maribinablog.blogspot.com/2010/02/cara-mudah-tukar-icon-favicon-blog.html
Korang boleh cipta sendiri favicon kat sini favicon.cc macam aku buat ni

2. centralkan header di blog: (cari link lain sebab link lama sudah rosak)

3. cara buat sroll dalam bloglist, aku rujuk sini: http://getmedean.blogspot.com/2011/04/cara-buat-scroll-box-pada-bloglist.html

4. cara letak send facebook button (cari link lain sebab link lama sudah rosak)

5. cara letak button back to top aku guna tutorial yang ni, http://kozumiro.blogspot.com/2011/02/cara-membuat-button-to-top.html

6. cara letak widget twitter, aku ikut tutorial ni:(cari link lain sebab link lama sudah rosak)

7. cara buat fibox, aku ikut tutorial ni: http://tutorialuntukblog.blogspot.com/2011/12/fibox-shoutbox-yang-cool-untuk-blogger.html

8. Cara letakkan feedburner untuk orang dapat update email, (jenuh juga cari), aku ikut tutorial ini:
(cari link lain sebab link lama sudah rosak)

9. Cara buat google plus add me, aku jenuh mencari. Akhirnya jumpa entri ini yang lengkap dan sangat membantu:
http://adhani.com/2012/cara-memasang-badge-google-plus-di-blog.html

10. Cara masukkan Meta tag (akan datang)



Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!

Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang.

              
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...