Langkau ke kandungan utama

7 Cara-cara Mudah untuk Membuat Index ke Yahoo Search

Assalamualaikum.

Aku baru jumpa tentang cara-cara untuk membuat index ke Yahoo search yang aku cari selama ini. Sebelum ini, aku sudah tahu bahawa sesebuah blog yang bagus perlulah mengindex ke SEO Google, Yahoo, Bing dan sebagainya.

Tapi diorang tak ajar pun bagaimana untuk buatnya. Diorang suruh godek-godek sendiri. Memang la aku godek sendiri tapi tang celah mana nak buatnya? Sikit pun tak cakap.

Ello, kalau kami ni memang suka dengan SEO dan dah kahwin dengannya, maka kami akan faham. Tapi kalau baru bersua muka, tak kenal lagi bagaimana nak godek-godek? Hehe~

Adakah otai kedekut ilmu? Haha~ Salahkan orang lain pula.

Okay, tanpa buang masa, jom tengok cara-caranya:

7 Cara-cara Mudah untuk Membuat Index ke Yahoo Search


1. Buka http://dir.yahoo.com/


2.  Lihat atas kiri, pilih sub category yang tertera seperti art & humanities,  business & economy, computers & internet.
Pilih:  "computers and internet". Klik dan ia akan bawa anda ke page lain.


3. Pilih 'addition category' yang sesuai.
(Pilih sendiri ikut kesesuaian, aku pilih news & media)






4.  Lihat bahagian atas kanan. Pilih 'Suggest a site'.


5. Pilih 'standard consideration' dan ia akan membawa anda ke page yang baru.






















6. Lengkapkan data semuanya. Jangan lupa, email yang dimasukkan mestilah email yahoo.






















7. Tekan Submit dan selesai.






























Sumber: Rumah


Sila beri kredit k, penat aku taip sendiri, printscreen, edit, upload dan buat link ni.

Kalau tak faham bertanya la ye. Semoga aku boleh bantu =)


Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 
12 ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)