Langkau ke kandungan utama

Tutorial Cara Letak Energy Saving: Selamatkan Bumi Dari Pemanasan Global

Korang mesti pernah pergi ke blog orang dan bila tinggal lama sikit, dia jadi hitam macam kat bawah ni. (Wah, memang straight to the point entri kali ni). Inilah Energy saving, misi selamatkan bumi dari pemanasan global.




Aku dan Anis yang cantik lagi kiut-miut tanya aku macam mana nak buat? (Kami memang akan berkongsi pengetahuan tentang blogging).

Sekarang ni duk berentap siapa yang paling banyak follower. Memang tak boleh blah la kami ni kan? Haha~ Er, ada sesiapa yang nak join in the club tak? Kelab tarik tali. Hehe~

Kami pun berfikir, macam mana la orang tu buat energy saving, kan? Mesti dia pandai coding ni.. Tengok blog dia pun ada domain sendiri. Domain .com di belakangnya.

Contohnya yang ada domain sendiri: Ariffshah.com Tapi setakat ini, Arif belum buat lagi energy saving ni.. Memandangkan aku ni merangkap awek kawan kepada Ariff, harruuss nak kena promote kat dia jugak la ni. Hihi~

Blog yang ada energy saving ni dah tak ingat alamat dia. Kalau tak, boleh jer pautkan kat sini, tak kisah pun tolong promotekan blog orang lain.

Eh, blog aku ni pun dah letak tau energy saving. Korang perasan tak? Kalau korang tak perasan, cuba tinggalkan jap blog ni tanpa sentuh apa-apa. Nanti lembaga paparan hitam akan muncul. Itu la namanya energy saving.


Ok, aku nak ajar korang tutorail macam mana nak buat energy saving.

1. Sign in blogger > dashboord > design > edit HTML

2. Tekan find atau butang 'Ctrl' dan huruf 'f' serentak. Cari:





3. Masukkan code di hadapan 'head' tadi. Korang boleh salin code bawah ni






Ingat kod ni mesti diletakkan di hadapan 'head' tau..

Kemudian, Savekan.


Tengok, jadi tak?

Terima kasih kepada infomer di bawah..
Info: Mysara

laman web: Online leaf

Bumi kita adalah pinjaman daripada anak cucu, cicit, cuit, piut kita.. Bermakna bukan hak kita tapi hak orang yang terkemudian dari kita. Jadi kita kena la pelihara alam kita supaya tidak musnah dan selamat untuk dihuni.

Marilah kita bersama-sama menjayakan kempen ini. Paling tidak pun kita mengurangkan haba dari gadget kita yang digunakan untuk beronline dan berblog. Tanggung jawab kita bersama untuk memelihara alam ini. Kurangkan pemanasan global. Gunalah energy saving.

Jom hitamkan blog kita. Baru la style, beb! :-)

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)

Open Tracker