Langkau ke kandungan utama

Tarikh Gaji Kakitangan Kerajaan 2015

Tahukah anda bila gaji bulanan kakitangan awam kerajaan keluar. Di sini disertakan jadual tarikh gaji masuk ke dalam bank anda. Semakan tarikh gaji adalah sangat penting terutamanya kepada mereka yang mempunyai komitmen untuk menggunakan duit sama ada melangsaikan hutang ataupun meneruskan kelangsungan hidup seharian.

Jadual Gaji Bulanan Kakitangan Kerajaan 2015

Semakan gaji boleh dibuat sehari sebelum gaji menerusi link Semakan E-Penyata Gaji dan Laporan dari Jabatan Akauntan Negara Malaysia (ANM).

Anda juga boleh menyemak jadual gaji yang telah dikemaskini oleh Jabatan Akauntan Negara mengenai jadual pembayaran gaji kakitangan kerajaan bagi tahun 2015.

Selamat menggunakan wang gaji anda dengan berhemah di zaman Goods and Service Tax (GST). Anda boleh merujuk Penerangan Senangn Faham mengenai GST dan 10 Tips Cara Menghadapi GST dan Mengekalkan Perbelanjaan Kewangan Yang Makin Menipis.


Tag: Gaji, Tarikh Gaji Keluar, Gaji Gomen, Gaji Bulanan, Semakan tarikh gaji keluar, jadual gaji, cuti umum dan gaji, cuti umum kakitangan kerajaan, Januari 2015, Februari 2015, Mac 2015, April 2015, Mei 2015, Jun 2015, Julai 2015, Ogos 2015, November 2015, Disember 2015

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:


Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Tips Pakaian Untuk Konvo

Open Tracker