Langkau ke kandungan utama

Lukisan Kad Raya yang Kreatif dan Cantik

carian di Nuffnang

 Lukisan kad raya yang kreatif.
Sebenarnya, aku dah siap buat kad raya untuk diberikan kepada Pengarah bahagian aku dan lain-lain bahagian. Aku reka sendiri. Aku guna website sorang budak lelaki ni. Aku dah lupa. Tapi memang best la. Sebab boleh decorate sendiri. Aku guna perisian Publisher sahaja, al-maklumlah komputer kerajaan kan, mana la nak canggih sangat.

Sampul raya pun aku dah buat. Sampul raya kreatif. Pun aku ambil dari internet, letak URL blog dan print. Gunting, tampal. Siap. Sebenarnya, setiap tahun, aku buat sampul sendiri.

Entri aku pasal kad raya:
Kad Raya Kreatif
Kad raya cantik
Kad raya elektronik untuk blogger



Banyak juga carian di SEO yang singgah ke dalam blog aku. Kalau pasal boleh rujuk entri yang sedia ada.

Ini malas punya kerja. Sebenarnya tak biasa dan tak suka nak buat macam ini. Tapi kalau tak buat, traffik rendah. Nak tak nak, buatlah juga.

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Tips Pakaian Untuk Konvo

Open Tracker