Langkau ke kandungan utama

Kad Raya Digital Untuk Teman Bloggers






Assalamualaikum.

Apa khabar pembaca-pembacaku sekalian?

harap-harap korang sihat la.

Semoga kita diberkati dengan limpahan rezeki dan amal ibadat kita di bulan yang mulia ini.

Tadaa~ Aku dah siapkan kad raya versi digital. Tak la cantik dan kemas sangat. Aku tak pandai buat kad digital ni. Tapi kalau kad kreatif, tau la. Bajet je kreatif padahal tak la kreatif sangat.

Mereka yang aku nak kasi kad ni:
1. Encik Khairil (Mai Dari Bendang)
2.  Kotak Bulat (Kotak Bulat Menulis)
3. Encik Azri a.k.a Keroro (Invotion Plan- Plathunkhaz)
4. ImBobo a.k.a Mr Bobo
5. Miss Ina
6. Miz Marmalade a.k.a Fara (Er, agama apa ek?)
7. Aiman
8. Alif Ismail
9. Alif Haris
10. Anif Abdullah –AA –Anip
11. Nizam Ijam –Ijam  (Nizam ijam.com)
12. Atik (Love to be Lover)
13. Anna (Syurgaa Cinta)
14. Wan Mejuez (Wan Mejuez.com)
15. Abu
16. Gary
17. Jerza a.k.a  Jer (JerzaPhobia)
18. Syazwan a.k.a Wawan ( Gertakan Jambu Batu)
19. Abe Long
20. Ezad Amir (Remaja Power)
21. Miss Nadea a.k.a Nad
22. Adibah Mazlan a.k.a Didi (Bunga dan Taman)
23. Warna-warni Pelangi –Budak Pendang
24. Syuk (Miles To Go)
25. Kak Eny (Big Girl In Small World)
26. Sis Bui (idryanproperties)
27. Afiq- peminat bola
28. Nur Syazana (Just The Way I Am)- bakal doctor-student Mesir
29. Nawal
30. Sis Rose Cute-silent readers
31. Nen Collection
32. Eira- budak comm. Uitm ke?
33. Encik Udin (Sengal Zone)
34. Jai (DeCrewz)
35. Peyan – pengomen tegar
36. Aidid Alias- kawan Jer
37. Luqeem
38. Pendamba Mawar- Kawan Anna dan Atik

39. Warga Sintokkian – admin: Fina, Ariffin Janal (AJ), Aini, Pendekar Petai,
 Mimi Dayana, , Roshazreena, Haziqah (Miss Zizie), Ina (Kachi), Tok Wan Muda,  Izahar,  Abdullah Ghazali, Shahril.

40. Warga Malaysia Bloger Unite (MBU)- Wawan, Liyana Hamid, A’liana Hamid.

41. Silent readers.
42. Panggil Aku Han- orang yang bertanggung jawab mengemaskan blog ni..
43. Abang Ghani
44. Idham Expression
45. Teaqarh-budak persatuan
46. Muaz -budak persatuan

Senarai ini bukan ikut kepada mana yang aku pentingkan. Aku pakai main letak jer. Korang tetap di hatiku sebab tu la masuk list. Oh ya, kepada mereka yang aku terlepas pandang, minta maaf ya. Aku tak dapat nak ingat semua dalam satu masa.

Hajat di hati mahu kirimkan kad raya kepada mereka yang terlist seperti di atas. Tapi tak sampai disebabkan kekangan factor ekonomi. Bukan berkira tapi kalau dah tak ada duit sedangkan ada lagi yang lebih penting menanti di hadapan, kena la tentukan mana yang lebih penting. Tak gitu?

Semoga korang dapat terima kad digital yang tak seberapa ni. Kalau sudi dan sesuai dengan tema blog korang, buat la entri.

Izin  undur diri buat sementara waktu.

Selamat berpuasa dan selamat menyambut Hari Raya.

Boleh ‘like’ kalau suka.

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:


Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Tips Pakaian Untuk Konvo

Open Tracker