Langkau ke kandungan utama

Jom Main Teka-teki, Ada Berani



Assalamualaikum.

 Memandangkan sambutan untuk  tanya apa yang nak tau dan jawapannya adalah menggalakkan, (er aku tak galak ye, sekian) aku buat permainan ini pula.

Korang nak jawab kat sini ke nak buat entri ke, terpulang la. Kalau nak buat entri, pandai-pandai la linkkan ke sini ya.

Teka-tekinya ialah:

1. Pak Ahmad ada satu kawasan tanah yang subur. Dia ingin mengusahakannya. Sebelah dia tanam biji jambu dan sebelah lagi biji durian. Maka dia pun balik ke rumahnya. Kemudian, dua minggu, dia pergi ke ladangnya dan pokok apakah yang dia nampak? Kenapa?


2. Apakah bendanya yang kecil saja. Tapi kalau dipicit, keluar orang? Hahaha~


3. Apa yang menyebabkan Thailand banjir sekarang ni? Kenapa Malaysia terutamanya Kuala Lumpur (KL) selalu dapat banjir kilat?

4. Siapakah gambar lelaki di atas? Kenapa dia bergaya macam tu? Haha~ Soalan nak kena pelempang.

Itu la dulu. Korang fikir la ye. Hihi~ Aku ada banyak benda nak buat ni.

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!








Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang.

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)