Langkau ke kandungan utama

Meh Tanya Aku, Apa yang Korang Nak Tau


Assalamualaikum.

Aku nak ajak korang main permainan tanya-tanya. Korang tanya je la apa pun kat aku. Tanya teka-teki pun tak apa.

Aku akan jawab persoalan korang dan mention nama korang beserta dengan blog korang. Kira promotion free untuk blog korang la. Tak kan tak nak kot?

1. Tanya apa-apa.
Banyak mana? terpulang la banyak mana pun, yang penting tulis dalam ruangan komen kat bawah ni jer. Tak perlu buat entri. Senang je kan?

2. Tinggalkan URL link blog korang
. Senang nak aku masukkan link nanti. Ye la, kadang-kadangkan ada yang mempunyai 3 buah blog. Mana 1 nak tulis, kan? Jadi, korang tulis je address blog korang, kan senang.

contoh:
Apa rahsia awet muda?

Http://sha-myheart.blogspot.com


3. Tunggu aku update. Korang akan dapat jawapannya.

Best tak? Jom join.. Tempoh masa tak lama.


P/s: Agak bizi esok. Ada dua-tiga hal.

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

Ulasan

  1. macam mana nak masukkan url orang laen pada gambar yang kita upload?

    BalasPadam
  2. haha x taw nak tnye ape.tp maw jawapkan soalan tanpa nama tu . time nak tlis entry dan da upload gambar tu. tekan pada gambar dan tekan icon LINK sebelah tempat nak pilih color tulisan tu , dan masok kan link awak hehe.

    P/S : bosan pagi-2 ni :3

    BalasPadam
  3. tanya psl iklan di blog boleh? leh bg tak list2 iklan di blog yang agak "masyuk"? nk buat duit laa... thank ya tuan blog... singgah2 la blog sy sekali.. buat cam blog sndri.. ahakzzzzz....

    BalasPadam
  4. lupa plak http://kawkawpunya.blogspot.com/

    BalasPadam
  5. tq to AH LONG,..peace yow,...

    BalasPadam
  6. salam...

    saya nak tanya,
    header funky tue buat sendiri ke tempah? XD

    -http://assignmentcscrazil.blogspot.com
    ( Razil )

    BalasPadam
  7. blurrr nak tanye ape
    kekekek

    kak sha buat ape skrg?
    hehehehehe

    keje dh ye?

    BalasPadam
  8. sbg super senior..
    masa zaman kak sha study,,makanan kat dpp mana plg sedap?

    hah jawab jgn x jawab...:D

    cayangmeowmeow.blogspot.com

    BalasPadam
  9. soalan : boleh tak if saya nak menyibuk kat sini ? XD

    http://miszika3.blogspot.com

    BalasPadam
  10. xde soalan..

    saja datang nyebok...

    hahaha~~=P

    BalasPadam
  11. bui nak tanya pendapat sha pasal blog kak bui je lah

    ok ker tak ok..hehe

    BalasPadam
  12. hmm..mcm mna nak tag nama blogger lain kat blog kita?

    http://cikqasehsuci.blogspot.com/

    BalasPadam
  13. sis tak boleh nak linkan gambar pada blog orang lain..
    sepatutnya ada edit link kan masa taip post kita tu
    tapi sis tak da..
    huhu

    apakah penyelesaiannya ?

    http://blogsigadis92.blogspot.com

    BalasPadam
  14. hm nk tye apa ek, betul ke malaysia akan bankrup 2020?hehe

    BalasPadam

Catat Ulasan

Nak tinggalkan komen ek? Sila-sila =)
Pastikan tak menyinggung perasaan sesiapa ya.
Happy blogging.

”Jom like page fb blog”

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:


Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Demam Campak: Tips Cara Nak Ubati

Assalamualaikum...

Kali ini, aku nak berkongsi dengan korang semua mengenai cara penjagaan dan mengubati demam campak.

1. Tempek bedak sejuk, jangan kena hujan (nanti akan tinggalkan parut kekal). Jangan makan kicap,minum air kelapa banya-banyak. Insya-Allah tak teruk sangat. Boleh tengok di sini, Pantang larang orang demam campak dan Menjaga makan orang demam campak

Tapi parut tu mesti ada melainkan kalau kena masa baby mungkin tak nampak parut tu.


2. Pakai calomine lotion.
 Losyen ni sejuk, untuk menghilangkan kegatalan. Losyen ni selalunya doktor akan bagi selepas kita jumpa doktor untuk ambik ubat.

Kalau campak biasa iaitu measles takkan ada parut.Jika kena chicken pox iaitu cengkering - yang macam jerawat tu, barulah ada parut jika masa jerawat campak ni jadi kuping tu kita tanggalkan sendiri.

Open Tracker