Langkau ke kandungan utama

Ampa Nak Tau, Kan?




Assalamualaikum.

Masihkah ingat pada entri aku pasal tanya menanya tu?

Nampaknya ramai yang speechless dan ramai tanya pasal blog.
Jom semak.

Soalan 1: Tanya psl iklan di blog boleh? leh bg tak list2 iklan di blog yang agak "masyuk"? Nak buat duit laa. thank ya tuan blog. singgah2 la blog sy sekali. buat cam blog sndri.. ahakzzzzz. - kawkawpunya.blogspot.com

Jawapan: Alamak, ceq pun tak tau la. Ceq pakai Nuffnang saja. Churp-churp masih baru, tak familiar lagi.
Jap, iklan bagi apa ya? Syarikat iklan ke apa? Kalau syarikat iklan, ambil yang dipercayai seperti Nuffnang. Kalau buat iklan berbayar pun masyuk jugak. Good luck.



Soalan 2: Salam..

Saya nak tanya, header funky tue buat sendiri ke tempah? XD - Razil

Jawapan: Header tu kawan baik saya, a.k.a adik a.k.a anak saudara ex-roommate, Anif Abdullah yang create kan. Then, saya edit semula. Boleh tengok entri ini header ke-dua


Soalan 3: Blurrr nak tanye ape
kekekek

Kak sha buat ape skrg?
hehehehehe

keje dh ye? - Aimie Amalina

Jawapan: Kak Sha tulis entri ni ha. Haha~
Belum kerja secara serius. Wah, gitu..


Soalan 4: sbg super senior..masa zaman kak sha study, makanan kat dpp mana plg sedap?

hah jawab jgn x jawab...:D - Unimeow

Jawapan: Paling sedap Kolej Proton, berbaloi dengan harga murah. Tapi DPP Perwaja (BSN) pun sedap. Petro- Tom Yam Thai dia superb. Kolej janda tu apa nama ya? Oh, Muamalat pun sedap.

MISC masa Encik Jamil (sem lepas) sedap juga. DPP TM pun boleh tahan sedapnya tapi agak mahal berbanding MISC. Mas pun okay. Kachi (dua-dua DPP dan mall Kachi) pun boleh tahan sedapnya. Aduh, banyak sangat. Tapi tak suka DPP Guthrie dan EON mahal dan tak sedap.


Aha, Kak Sha suka makanan kat mall kachi, air yang campur-campur tu. Yang ada ais krim tu. Sebab pak cik (tokei) tu tak kedekut, bagi RM1.50 dah boleh dapat macam-macam isi kandungan cendol =).


See, nampak sangat super senior. Haha~



Soalan 5: boleh tak if saya nak menyibuk kat sini ? XD - Mizs Ika

Jawapan: Boleh jer =)

Soalan 6:
Nak tanya pendapat sha pasal blog kak bui je lah

ok ker tak ok..hehe - Sis Bui


Jawapan: Blog Sis Bui, okay je. Suka juga lepak situ. Loading pun okay. Suka baca celoteh sis =)



Soalan 7: hmm..mcm mna nak tag nama blogger lain kat blog kita? -cikqasehsuci.blogspot.com

Jawapan: Compose, taip. Hightlight apa yang kita nak tag. Then, klik [pautan-hyperlink] kat atas ni. Masukkan url blog. Contoh url blog: http://sha-myheart.blogspot.com/

Okay? Kena banyak main menu kat atas compose tu, lama-lama pandai la nanti =)
 


Soalan 8: Sis tak boleh nak linkkan gambar pada blog orang lain..Sepatutnya ada edit link kan masa taip post kita tu. tapi sis tak da..huhu. Apakah penyelesaiannya ? - blogsigadis92.blogspot.com
 
Jawapan: Oo, no worries, taip sendiri je. URL blog kat gambar yang ingin dilinkkan. Harap membantu. =)

Soalan 9
: hm nk tye apa ek, betul ke malaysia akan bankrup 2020? hehe - imbobo
Jawapan: Kalau pengurusan kewangan kita tidak cekap dan ketirisan melampau.

Ada yang tak tau nak tanya apa, macam diorang ni:

 1: xtaw nk tanya apa.haha -  Pendamba Mawar
Jawapan: Tanya je apa-apa. Adei~


2: xde soalan..

saja datang nyebok...

hahaha~~=P - Peyan Sanstaro

Jawapan: "Ah, sibuk la kau". Haha, boleh tak jawab macam tu? No big deal, happy-happy blogging. =)


Ada juga yang tolong jawabkan persoalan yang timbul.

Macam mana nak masukkan url orang laen pada gambar yang kita upload? -Tanpa Nama

Haha x taw nak tnye ape.tp maw jawapkan soalan tanpa nama tu. Time nak tlis entry dan da upload gambar tu. Tekan pada gambar dan tekan icon LINK sebelah tempat nak pilih color tulisan tu , dan masok kan link awak hehe.

P/S : bosan pagi-2 ni :3 - Ah Long
tq to AH LONG,..peace yow -Tanpa Nama


Terima kasih la ye, Ah Long sudi meluangkan masa menjawab persoalan yang muncul dan Tanpa Nama sudi kembali menjenguk blog picisan ni. =)


You all awesome.

Terima kasih kerana sudi join. Lain kali join la lagi, k.

P/s: Hari ni merupakan hari gembira buatku =)


Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!








Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang.

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.
30 ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)