Ampa Nak Tau, Kan? | ! sha my heart

.

Jumaat, 11 November 2011

Ampa Nak Tau, Kan?




Assalamualaikum.

Masihkah ingat pada entri aku pasal tanya menanya tu?

Nampaknya ramai yang speechless dan ramai tanya pasal blog.
Jom semak.

Soalan 1: Tanya psl iklan di blog boleh? leh bg tak list2 iklan di blog yang agak "masyuk"? Nak buat duit laa. thank ya tuan blog. singgah2 la blog sy sekali. buat cam blog sndri.. ahakzzzzz. - kawkawpunya.blogspot.com

Jawapan: Alamak, ceq pun tak tau la. Ceq pakai Nuffnang saja. Churp-churp masih baru, tak familiar lagi.
Jap, iklan bagi apa ya? Syarikat iklan ke apa? Kalau syarikat iklan, ambil yang dipercayai seperti Nuffnang. Kalau buat iklan berbayar pun masyuk jugak. Good luck.



Soalan 2: Salam..

Saya nak tanya, header funky tue buat sendiri ke tempah? XD - Razil

Jawapan: Header tu kawan baik saya, a.k.a adik a.k.a anak saudara ex-roommate, Anif Abdullah yang create kan. Then, saya edit semula. Boleh tengok entri ini header ke-dua


Soalan 3: Blurrr nak tanye ape
kekekek

Kak sha buat ape skrg?
hehehehehe

keje dh ye? - Aimie Amalina

Jawapan: Kak Sha tulis entri ni ha. Haha~
Belum kerja secara serius. Wah, gitu..


Soalan 4: sbg super senior..masa zaman kak sha study, makanan kat dpp mana plg sedap?

hah jawab jgn x jawab...:D - Unimeow

Jawapan: Paling sedap Kolej Proton, berbaloi dengan harga murah. Tapi DPP Perwaja (BSN) pun sedap. Petro- Tom Yam Thai dia superb. Kolej janda tu apa nama ya? Oh, Muamalat pun sedap.

MISC masa Encik Jamil (sem lepas) sedap juga. DPP TM pun boleh tahan sedapnya tapi agak mahal berbanding MISC. Mas pun okay. Kachi (dua-dua DPP dan mall Kachi) pun boleh tahan sedapnya. Aduh, banyak sangat. Tapi tak suka DPP Guthrie dan EON mahal dan tak sedap.


Aha, Kak Sha suka makanan kat mall kachi, air yang campur-campur tu. Yang ada ais krim tu. Sebab pak cik (tokei) tu tak kedekut, bagi RM1.50 dah boleh dapat macam-macam isi kandungan cendol =).


See, nampak sangat super senior. Haha~



Soalan 5: boleh tak if saya nak menyibuk kat sini ? XD - Mizs Ika

Jawapan: Boleh jer =)

Soalan 6:
Nak tanya pendapat sha pasal blog kak bui je lah

ok ker tak ok..hehe - Sis Bui


Jawapan: Blog Sis Bui, okay je. Suka juga lepak situ. Loading pun okay. Suka baca celoteh sis =)



Soalan 7: hmm..mcm mna nak tag nama blogger lain kat blog kita? -cikqasehsuci.blogspot.com

Jawapan: Compose, taip. Hightlight apa yang kita nak tag. Then, klik [pautan-hyperlink] kat atas ni. Masukkan url blog. Contoh url blog: http://sha-myheart.blogspot.com/

Okay? Kena banyak main menu kat atas compose tu, lama-lama pandai la nanti =)
 


Soalan 8: Sis tak boleh nak linkkan gambar pada blog orang lain..Sepatutnya ada edit link kan masa taip post kita tu. tapi sis tak da..huhu. Apakah penyelesaiannya ? - blogsigadis92.blogspot.com
 
Jawapan: Oo, no worries, taip sendiri je. URL blog kat gambar yang ingin dilinkkan. Harap membantu. =)

Soalan 9
: hm nk tye apa ek, betul ke malaysia akan bankrup 2020? hehe - imbobo
Jawapan: Kalau pengurusan kewangan kita tidak cekap dan ketirisan melampau.

Ada yang tak tau nak tanya apa, macam diorang ni:

 1: xtaw nk tanya apa.haha -  Pendamba Mawar
Jawapan: Tanya je apa-apa. Adei~


2: xde soalan..

saja datang nyebok...

hahaha~~=P - Peyan Sanstaro

Jawapan: "Ah, sibuk la kau". Haha, boleh tak jawab macam tu? No big deal, happy-happy blogging. =)


Ada juga yang tolong jawabkan persoalan yang timbul.

Macam mana nak masukkan url orang laen pada gambar yang kita upload? -Tanpa Nama

Haha x taw nak tnye ape.tp maw jawapkan soalan tanpa nama tu. Time nak tlis entry dan da upload gambar tu. Tekan pada gambar dan tekan icon LINK sebelah tempat nak pilih color tulisan tu , dan masok kan link awak hehe.

P/S : bosan pagi-2 ni :3 - Ah Long
tq to AH LONG,..peace yow -Tanpa Nama


Terima kasih la ye, Ah Long sudi meluangkan masa menjawab persoalan yang muncul dan Tanpa Nama sudi kembali menjenguk blog picisan ni. =)


You all awesome.

Terima kasih kerana sudi join. Lain kali join la lagi, k.

P/s: Hari ni merupakan hari gembira buatku =)


Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!








Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang.

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

30 ulasan:

sergeant keroro berkata...

hehe, untunglah ramai tanye :p

peyansanstaro berkata...

Datang sekali nyebok sekali lagi..

BOLEH? Haha~~

sis92 berkata...

tara soalan dah dijawab

hehe sis mmg terpaksa buat cmtu jugak selama bblog ni..huhu
pelik tol cmne boleh takda edit link tu
terima kasih :)

aimie amalina berkata...

huwaaaaaaaaaaaaaaa
ramai nye peminat akak ni
hehehe
maseh akak mnjawb soklan sy tuuu

Ah Long berkata...

haha tq wk , sudi tag along yang kebosanan haha ;D

Pendamba Mawar berkata...

sapa la pendambamawar tu.ahaha

Khairil berkata...

ramainya soalan....

Razil Tahir berkata...

huuuu...
nak tanya lagi bole? hahax! XD

AcidFlynN Wraith berkata...

sesi soal jawab diantara penulis dan pembaca. bagussss

Tanpa Nama berkata...

nice,...my question is there,..

NUR AYNIE berkata...

ala x sempat nak join nyebok tanye soalan hihihi~ =P

sha my heart berkata...

Azri: nasib baik ada sambutan la wei. Haha~

sha my heart berkata...

Peyan: datang la, buat la macam rumah sendiri ye. hihi~

Deeyaudeen Sabri berkata...

x smpt tanyeeeeeeeeeeee !! alaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..

sha my heart berkata...

Sis: ic.
sama2 =)

sha my heart berkata...

Aimie: mana ada ramai. Biasa jer.

tq juga sudi tanya

sha my heart berkata...

Ah Long: sama2 =)

sha my heart berkata...

PM: entahlah, mamat mana la tu. Haha~

sha my heart berkata...

Pak cik Khairil: a ah, ramainya soalan kan? Hahaha~

sha my heart berkata...

Razil: tanya je nak tau apa? =)

sha my heart berkata...

Acid: hubungan lebih akrab

sha my heart berkata...

tanpa: ya, seperti yang dijanjikan. =)

sha my heart berkata...

Aini: lain kali kena alert sikit. haha~

tak pe, tak pe ada peluang lain kali =)

sha my heart berkata...

Udin: nanti sha buat lagi ye =)

UniMeOw berkata...

kolej janda yer..?
ehehmm,,,,uni dok kat kolej janda 2 la aw...hahahahahaha~
xpe,,km janda bhias...:p

penah mam x koktel kat mall kachi...giler sedap!

Bui Junaidi berkata...

tak sangka ada jugak org suka celoteh kak bui yg merapu raban tu..hehe

tengkiu sha..*_*

misz ika.Mr.H punya :) berkata...

haha . kayy ~ memang saya selalu menyibuk dekat sini :)

sha my heart berkata...

uni: aah, janda. semua orang panggil macam tu. :P

janda berhias? ui..

pernah. tempat yang kak sha cakap tu la =)

sha my heart berkata...

Sis Bui: ramai yang suka kot. Kalau tak, tak kan la maju blog sis, siap tak henti-henti BE masuk =)

sama2 =)

sha my heart berkata...

Misz Ika: tak kisah pun =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...