Bila butcher tiada, dapat ayam bulat, tidak dipotong. No hal. No problem at all. Ada ilmu. Ada pengalaman.
Sebenarnya, ada lah belajar sikit-sikit dengan ibunda. Sepanjang hidup rasanya hampir 10 kali sahaja potong ayam sendiri. Biasanya lepas ke orang lain sahaja dan selalunya beli ayam daging yang sudah siap dipotong atau minta tukang siang, potong kecil-kecil. Jadi, tak ada masalah nak potong lagi. Kadang-kdang siap boleh minta buang kulit sekali. Jimat masa.
Sesungguhnya, Sha nak tekankan di sini, apa pun korang kena ada asas. Sha ni tidak lah pandai mana memasak tapi Sha tahu memasak. Just name it. Petik jari je, wei. Memasaklah. Kalau buat kuih tu Sha menyerah. Kuih susah sikit. Kadang tak jadi. Hahaha.
Itulah pentingnya pengalaman. Selagi muda, selagi ada peluang, belajar dan jadikan pengalaman yang berharga untuk masa depan. Tak rugi pun. Mai la apa pun cabaran, korang rileks je. Sebab apa? Sebab boleh handle.
Ulasan
Catat Ulasan
Nak tinggalkan komen ek? Sila-sila =)
Pastikan tak menyinggung perasaan sesiapa ya.
Happy blogging.