Langkau ke kandungan utama

Skema Temuduga Terbaru

Skema temuduga terbaru berbeza daripada temuduga stail dahulu. Sekarang ini, sesi temuduga ada stail terbaru iaitu ada menjawab soalan bertulis dan juga ujian DASS!

Selepas anda selesai ujian bertulis, barulah akan dipanggil untuk ditemuduga. Kena studi cara terbaik menjawab soalan. Perkara yang paling penting adalah menjadi diri sendiri.

Tips yang Sha ingat, apabila diajukan kenapa perlu kami menggajikan anda, jangan menjawab sebab tak ada duit, terdesak nak kerja nak bayar sewa rumah, kereta, sara diri dan sebagainya. Jawab lah, saya akan membantu membangunkan syarikat tuan hingga menjadi no 1 di peringkat antarabangsa. 

Lebih kurang begitu lah jawapannya. Sha tak ingat jawapan yang disyorkan oleh penemuduga. 










Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Istilah-istilah Dalam Bundle Yang Ramai Lagi Keliru

Istilah-istilah Dalam Bundle Yang Ramai Lagi Keliru, jom kita gali ilmu. Sha dapat dari kawan-kawan bundle juga. ✔ Bale – Ketul, guni atau tokol pakaian/beg/kasut dan lain-lain. Kain 100 – Baju/pakaian yang 100% kapas. Kain Samah – Baju yang diadun dengan 2 material. 50 cotton +50 polyster (poly). 3 kain – Baju diadun dengan 3 material. Cotton + Poly + Rayon. 3 suku / Raglan / 3q – Baju yang mempunyai lengan bersambung dari leher berakhir di siku. Kain sambung – Lengan baju disambung dengan lengan warna lain, contohnya Rolling Stone Tour Euro82, Iron Maiden ‘aces high’ lengan camo. Ada juga kain sambung di dada. Contohnya Hawaii bernombor. Camo – Celoreng Ringer – Baju yang mempunyai warna/getah pada hujung lengan dan leher. Kain pasir / kain bulu katu – Merujuk seluar Lee,Wrangler,Levis era 70/80/90 an. Combo – Jualan melebihi sehelai dengan 1 harga. Single stich – Jahitan satu garisan sama ada pada lengan atau bawah baju. Biasa pada baju vintage.

Tips Mulakan Perniagaan Bundle: Nak Pilih Kilo (bisnes purpose) atau Beli Bale

Bale bundle tokol Nak mulakan perniagaan bundle? Nak dapatkan tips? Sini Sha ada sedikit tips. Perbezaan antara belian kilo a.k.a biz/ bisnes purpose (tujuan membeli adalah untuk menjual balik, bukan untuk diguna sendiri) dan belian bale tokol bundle. Untuk pengetahuan anda, bagi biz purpose, seller beli toko, kemudian bungkuskan balik dalam bentuk yang lebih kecil. Biasanya isi bale sekitar 45-50kg atau sehingga 80-120 kg. Seller akan belah dan repack balik dalam 1 kg, 2kg 5kg atau 10 kg. Repack ni mungkin tidak repack betul-betul. Hanya letak dalam plastik lutsinar atau hanya timbang sahaja dan bungkus biasa untuk dipos. Kalau anda nak ambil Kilo, di bawah ini adalah sedikit tips: Survey dulu seller mana yang anda mahu. Risau ada yang scammer! Iron cantik-cantik Bila ada Stain – Sila sental. Cari cara untuk menghilangkan stain. Air panas, rendam, sabun, sental.. Studi fotofon untuk menggambarkan gambar yang cantik-cantik bagi menarik perhatian warganet. Oh

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja.  Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal. Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku: Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe. Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Ti

Open Tracker