Tutorial RSS- Jiran Blog | ! sha my heart

.

Khamis, 8 Mac 2012

Tutorial RSS- Jiran Blog



Assalamualaikum.

Dah lama sebenarnya aku nak buat jiran blog ini tapi tak tahu. Ada kawanku, Sergeant Keroro buat tutorial, aku tak faham. Hahaha~

Dah cari-cari dalam google pun tak jumpa jugak. Hari ini, alhamdu lillah, berjaya buat dengan tunjuk ajar dari blog Sutera Kasih. Lama tak lawat blog tu. =)

Jadi ada eloknya aku kongsikan kepada korang jugak. 

Tutorial Cara Letak/Masukkan Feed RSS

Cara-caranya ialah: Klik Dashboard > Layout > Add Gadget > Feeds RSS > URL blog > Continue > Save

Kalau kurang jelas, boleh rujuk gambar di bawah ini.

1. Klik Dashboard > Add Gadjet > Cari RSS Feed.


2. Masukkan URL blog dan teruskan



3. Bila dah keluar macam ni, sila simpan (save).Klik sini

 
Save juga template k. Preview dulu, kot-kot tak jadi.

Semoga bermanfaat.

Ada sesiapa nak jadi jiran aku tak? Boleh nyatakan hasrat anda dan akan dipertimbangkan =)

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!


Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

6 ulasan:

dwaty berkata...

nice... saya pun dah lama tak buat toturial...

Azee Hana berkata...

ohh,,boleh ea buat berjiran2 ni..senang la camtu..saya pon x tau sgt..baru ag blog2 ni..hee

Nurul ain berkata...

waahh... rajin buat tutorial :)

Azee Hana berkata...

i tag u dekat http://azievanilla91.blogspot.com/2012/03/megagiveaway-by-penmerahcom.html
=)

Anastasyea Aida berkata...

Tutorial yang berguna .. thanks .. :)

www.anastasyea.com

sabree hussin berkata...

kalau pengguna wordpress.org agak2 boleh ke nak buat ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...