Aku Nak Pakai Domain - Apa yang Terbaik? | ! sha my heart

.

Rabu, 28 September 2011

Aku Nak Pakai Domain - Apa yang Terbaik?


Assalamualaikum.

Entri blog.

Alhamdu lillah. Aku dapat blog ini kembali.  Yeah yeah!

Tadi cuak juga la sebab dapat mesej 'your blog has been remove'. Bila buka blog aku dapat lagi mesej tu. Gile kau, aku tak bersedia lagi la! Haha~

Teruk juga la aku cari solutionnya. Membaca dan selidik dengan sheet yang banyak. Baca satu persatu. Nasib baik internet tak buat hal malam ni. Terima kasih celcom, sayang awak ketat-ketat.

Nasib baik la dapat balik blog ni, kalau tak  korang tak akan dapat jumpa aku balik. Aku dah siap copy link korang kat bloglist tu. Takut cari tak jumpa nanti, satu hal nak google balik. Hihi~


Berbalik kepada tajuk, aku memang ada cadangan nak tukar atau mempunyai domain sendiri.
Kawan-kawan, tolong bagi cadangan macam mana nak pilih domain dan hosting. Tak faham la, blur gile.

Apa hosting yang baik dan pengurusannya pun baik. Tapi tak nak la mahal sangat. Biasa-biasa sudah la.


Any suggestion? Suggest la apa-apa pun. Aku akan pertimbangkan.

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!






Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang.

              

8 ulasan:

sergeant keroro berkata...

netKL kot. cuba tanye uzair suhud.

ni link dia, blog.uzairsuhud.com

Bui Junaidi berkata...

bui tak pernah terfikir lagi nak pakai domain sendiri..sbb rs mcm x layak jer..hehehe

Munna berkata...

sy pun tgh proses nk pkai domain..exabyte

fana berkata...

fana guna NetKL
http://www.fanaw.com/2011/09/domain-baru.html
nak tutorial cara daftar dgn NetKL? Leh tgok kt sini
http://www.adamxis.com/2011/03/tutorial-beli-nama-domain-di-netkl.html

Syukri Mohtar berkata...

Kenape boleh sampai dapat mesej your blog has been removed???wahh..dah nak pakai domain..syuk pon tak tau ape domain yg bagus.. :)

Anif Abdullah| AA berkata...

wiwit.. dah makin cemerlang dan terbilanggg.. hmm,bagusla ade domain sendiri.. :)

ABU berkata...

beli kat netKL la..
aku pun baru je pakai (dot).com, mana2 pun ok..:)

sha my heart berkata...

Terima kasih kawan2.

Oo, NetKL ok ek? Nak kena banyak explore lagi ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...