Langkau ke kandungan utama

Definitions

Assalamualaikum...


 Jom belajar English.. Kita belajar mengenai negara okay.


Diplomat - A person who tells you to
go to hell in such a way that you
actually look forward to the trip.


Optimist - A person who starts taking
a bath if he accidentally falls into a
river.


Pessimist - A person who says that O
is the last letter in ZERO, instead of
the first letter in word OPPORTUNITY.

Miser - A person who lives poor so
that he can die rich.


Father - A banker provided by nature.


Criminal - A guy no different from the
rest...except that he got caught.


Boss - Someone who is early when you
are late and late when you are early.


Politician - One who shakes your hand
before elections and your confidence
after.


Doctor - A person who kills your ills
by pills, and kills you with his
bills.


Committee - Individuals who can do
nothing individually and sit to decide
that nothing can be done together.


Classic - A book which people praise,
but do not read.


Marriage - It's an agreement in which
a man loses his bachelor degree and
woman gains her master degree.


Worry - Interest paid on trouble
before it falls due.


Experience - The name men give to
their mistakes.


Tears - The hydraulic force by which
masculine power is defeated by
feminine power.


Atom Bomb - An invention to end all
inventions.


Philosopher - A fool who torments
himself during life, to be spoken of
when dead.





Smile - A curve that can set a lot of
things straight.


Rumor - News that travels faster than
the speed of sound.


Dictionary - The only place where
divorce comes before marriage.


College - A place where some pursue
learning and others learn pursuing.


Ecstasy - A feeling when you feel you
are going to feel a feeling you have
never felt before.


Office - A place where you can relax
after your strenuous homelife.


Yawn - The only time some married men
ever get to open their mouth.




Ryan P




Terima sudi baca entri ni. Sayang korang.
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)

Open Tracker