Langkau ke kandungan utama

BLOG NI AKU RASA PATUT POPULAR LAA..

Assalamualaikum...



Santai Bersama BEN ASHAARI



5 blog yang aku rasa patut popular
http://kupukupukecik.blogspot.com/
Sebab dia sangat santai dan pandai buat lawak. Ada jer entri dia yang lawak-lawak dan buat aku gelak sorang-sorang..

http://sengalman.blogspot.com/
Selalu lepak situ kalau bosan-bosan. Encik Udin ni seorang yang ceria dan sengal. Haha~

http://hasrulhassan.blogspot.com/
Ada macam-macam info terutamanya berita yang pelik-pelik di seluruh dunia. Setiap hari, banyak betul up date dia.
 
http://www.jejakaterhangat.com/
Biasanya dia akan bercakap bab agama yang mana kita masih keliru. Suka, sebab diriku ini pun jahil agama. Sekurang-kurangnya, ada la pengetahuan agama. Bukan bab agama jer, ada jugak bab internet dan blog.
 
http://sha-myheart.blogspot.com/
Boleh kot jadi popular suatu hari nanti. Tapi kena kerja keras. Masa sekarang ni yang tak popular pun dah kena copy paste entri dengan orang. Masa dah popular, lagi la banyak cabaran, kan?



Apa yang patut dilakukan boleh popularkan sebuah blog
  • Kreatif. Macam mana nak buat? Tak perlu la nak letak gambar segala macam. Biar lain dari blog lain..
  • Gaya tersendiri. Tak perlu ikut orang lain. Tulis sendiri, bukannya copy and paste. Kalau ada copy and paste kena ada kredit atau link. Memang aku angin, blog aku yang tak popular ni pun kena copy and paste..
  • Santai. Tak perlu la nak serius sangat sebab blog ni pada aku adalah satu wadah perkongsian ilmu
  • Guna bahasa yang mudah difahami sebab kita ni satu Malaysia dan banyak lapisan umur. Harap-harap blog aku pun mudah difahami
  • Tak sombong. Orang jer komen blog dia. Dia langsung tak jengah blog orang.. Kadang-kadang rasa nak jer tak komen lagi..

Pentingkah populariti sebuah blog? kenapa?
 
Penting. Untuk agen iklan la. Dari situ dia tengok kita punya trafik kalau nak letak iklan. Contohnya Adverlets. Memang kena ada rank trafik tertentu.
Bila dah popular, tentunya ramai follower. Maka proses penambahbaikan blog harus dipertingkatkan.

Itu jer kot untuk kali ini.

Terima sudi baca entri ni. Sayang korang.
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)

Open Tracker