Langkau ke kandungan utama

Jerawat? Argh!


Kecomelan Barney ni hilang bila ada jerawat. Ahhh!

Assalamualaikum...

Kali ni gedik nak buat entri peribadi sikit.. Nak manja-manja dengan blogger yang lain. Haha~

Aku tahu la muka aku ni tak selincin muka korang yang tak de pape kat muka kecuali kening, mata, hidung dan mulut. Aku tahu, aku sedar tu. Aku tak cantik.

Maka aku berpantang seperti entri yang tak serupa entri ini pantang makan. Ye la, pada masa tu baru lagi dalam dunia blogging ni. Tulis ikut sedap sendiri jer.


Tadi geram jugak sebab tetiba jer ada entri sorang budak perempuan yang gediks dan buat penat je klik entri dia, tak de pape pun yang boleh dikongsikan bersama. At least, cakap la, nak buat lawak. Erm, kalau orang tengah cari tips tu memang bengang la. Boleh pula dia main-mainkan. Kalau nak bergurau pun, kasi la satu tips pun.


Pasal apa perempuan tu tulis? Erm, biarlah rahsia. Kang jadi gaduh plak. Siapa yang makan cili, dia lah yang terasa pedasnya kan? Haha~ Ops, aku bukan nak perli orang. Aku cuma nak bagitau jer, supaya mereka yang berbuat demikian dapat berfikir.

Ok, ceritanya, aku sengaja nak uji sejauh mana aku kena berpantang dari makanan ni semua? Aku cuba makan tomato. Ya, lepas dua hari terus naik jerawat kat dagu ni. Sakit.. Lepas ni tak nak makan tomato lagi walaupun kesedapannya aku boleh makan bak makan buah jambu atau epal. Ratah jer. Yummy!


Antibodi badanku masih tak kuat untuk terus makan makanan yang aku berpantang. Rasa macam janggal pula sebab macam dah lama tak de jerawat ni. Tetiba ada..
 Tapi tak pe, bila bergambar, tak nampak sangat. Haha~ jangan jeles..


Bacaan lanjut:
petua-hilangkan-parut-jerawat.


Terima sudi baca entri ni. Sayang korang.
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!



Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)