Petua Cara Hilangkan Parut Jerawat | ! sha my heart

.

Ahad, 15 Ogos 2010

Petua Cara Hilangkan Parut Jerawat



Tak boleh tulis panjang2 sebab aku dah ngantuk giler.. Dari tadi blum tido.. Cuma masa nak tido tadi teringat macam mana la aku jaga muka. Aku ada kongsikan dengan Ariff. So, terfikir juga, why not aku come out dengan entry yang cakap pasal ni? wink wink, idea menarik. Aku ada komen kat Ariff pasal cara nak hilangkan parut jerawat.

Ok, dari kaca mata spek aku ni.. hihi. Ni apa yang aku amalkan. Petua ni. Buat sendiri jer, murah saja. first nak cakap jaga la muka dulu dari jerawat. Then, nak hilangkan parut ek? Ni rahsianya:

1. Sapu serbuk kulit kayu manis kat tempat bekas parut.

2. Sapukan pati bawang putih. Tapi, yang ni memang pedih giler. Namun, mujarab, plus untuk licinkan kulit.

Selamat mencuba.
Ok la, nanti aku update lagi.








2 ulasan:

sha berkata...

jom jaga muka

Hafriz Mohamad berkata...

erk... boleh dicuba.. ^_^
mekaseh atas info..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...