Langkau ke kandungan utama

Catatan

Harga Lace Di Jakel

Lace RM 150/meter Satin itali RM ? Semua RM400 Lace ambil 2 meter sahaja Satin ambil 4+5 meter rasanya. Lace 2 meter = RM 300 Satin cuma 9 meter atau 6 meter (4+2) = RM 100 sahaja. Sebenarnya, dia letak RM 448 atau RM 484 atau RM 489 macam tu. Maaf ya sebab saya ni pelupa sikit. Sebab itu saya tulis kat sni. Nak rujuk balik nanti senang. Hihi. Aku bajet bawah RM 500 sahaja. Ikutkan, aku nak je pakej RM 289. Tapi xde plak. Dapat yg RM 400 ni pn dh okay. Dah x terlajak tinggi. Jimat RM 100. Mula-mula, dia kira sampai RM 789. Pergh, gila mahal. Nasib baik, aku ambik lace 2 meter sahaja. Kalau tidak, jenuh bayar. Pekerja sana ramah. Suka. Nanti nak pergi lagi. Nak cari cadar katil. Kali ni pergi orang ramai sebab nak beli utk persiapan raya.

Tips Membeli Kain Baju Pengantin

Ini baju contoh aku. Okay tak? Sebenarnya, aku pergi gamble sahaja ke Jakel. Rasanya, itulah first time aku menjejakkan kaki ke kedai kain terbesar di Malaysia tu. Tambahan pula, kedainya di Bangunan Jakel Mall, Jalan Munshi Abdullah, Kuala Lumpur yang baru beroperasi, lagilah kali pertama. Terdesak ok, terdesak. Nak naik pelamin bulan 12 ni, tapi persiapan yang dibuat cuma baru ada baju nikah lelaki dan sampingnya sahaja sudah ada. Lagi, dua minggu lepas, aku beli kain untuk dibuat baju tema adik-beradik perempuanku termasuk anak-anak buah perempuan. (Ni kira, girls day out. Hehe, lain pula maknanya). Just for girls. How about the boys? Ingat nak beli atau buatkan alias tempah baju t-shirt. Tapi kosnya, agak tinggi. Sehelai, RM10. Paling kurang kena buat 30 helai. Kena sediakan duit RM300 sahaja untuk baju t-shirt. Rasa macam membazir pun ada juga. Tengoklah, kalau ada rezeki lebih nanti, boleh buat. Selain itu, aku kata terdesak kerana balik raya kali ini, sekali

Me'nate Steak Hub Berbaloi dengan Harganya, Sila Bawa Duit Secukupnya

Setiap ketulan daging yang dipotong mempunyai saiz dan bentuk hampir sama. Kisah Mustafa si Pemotong Daging DI dalam bilik yang bersuhu di bawah aras beku, tangan kanannya cekap memegang sebilah pisau sambil memotong ketulan daging. Setiap kepingan daging yang dipotong mempunyai saiz dan bentuk yang hampir sama. Hampir setiap hari, pisau dan pengasah menjadi teman setia Mustaffa Othman, 61, sepanjang menjadi pemotong daging sejak tiga dekad lalu. Dek minatnya yang mendalam terhadap daging telah membawa lelaki ini merantau ke kota London, England. Di London, dia mendalami ilmu berkaitan pengurusan daging, sekali gus bergelar sebagai Master Butcher (pakar daging). Menurut pemilik Restoran Me’nate Steak Hub, kesusahan keluarganya pada masa lalu terutamanya tidak mampu membeli daging kecuali mengharap ihsan orang dan sumbangan pada hari raya korban menyebabkan dia begitu meminati daging. “Saya suka daging dan sanggup merantau ke Eropah bagi menambah penge

Open Tracker