Langkau ke kandungan utama

Wantan Goreng Cendawan Cream Cheese



Wantan Fried Cream Cheese and Mushroom stuffed


Ingredients:

20 pieces of wantan skin ( can be bought at supermarkets )
1 small bowl of diced button mushrooms

1 large onion diced

1/2 thinly sliced ​​red chili

Half the whipped cream box
3 slices of cheddar cheese1 tablespoon flour1 teaspoon corn oil1 tsp buttera pinch of salt and sugara bit of white pepper powder
How to prepare filling :
1 ) Combine mushrooms , onion , red pepper , white pepper , salt and sugar.2 ) Heat wok and add 1 tablespoon butter and 1 teaspoon corn oil and stir .
3 ) Stir in 1 tablespoon flour.
Stir.
3 ) In a separate bowl mix the cream and Cheddar cheese.
Stir well .4 ) Add cheese mixture and whipped cream into the pan containing the mixture of butter , corn oil and flour until smooth and lift wheat. Mix these ingredients into a bowl of mushroom mixture last . Allow to cool .5 ) Add 1 teaspoon of the filling in each wonton skin folded in two. Apply a small amount of water around the wantan skin so that the skin can be closed with close wonton . 

6 ) Heat oil for frying wantan. 

 Be careful when frying because the stuffed wonton skin tends to " explode " .

 
Good luck .
Dalam Bahasa Melayu:
 Wantan Goreng Berinti Cream Cheese dan Cendawan

Bahan-bahan:

20 keping kulit wantan (boleh dibeli di pasaraya)
1 mangkuk kecil cendawan butang dipotong dadu
1 biji bawang besar dipotong dadu
1/2 biji cili merah dihiris nipis
1/2 kotak whipping cream
3 keping cheddar cheese
1 sudu besar tepung gandum
1 sudu kecil minyak jagung
1 sudu kecil mentega
sedikit garam dan gula
sedikit serbuk lada putih

Cara menyediakan inti:
1) Campurkan cendawan, bawang besar, cili merah, lada putih, garam dan gula.
2) Panaskan kuali dan masukkan 1 sudu besar mentega dan 1 sudu kecil minyak jagung dan kacau.
2) Masukkan 1 sudu besar tepung gandum. Kacau.
3) Di dalam mangkuk yang berasingan campurkan whipping cream dan keju Cheddar. Kacau sebati.
4) Masukkan campuran keju dan whipping cream ke dalam kuali yang mengandungi campuran mentega, minyak jagung dan tepung gandum.Kacau sehingga sebati dan angkat. Campurkan bahan ini ke dalam mangkuk yang berisi campuran cendawan tadi. Biarkan sejuk.
5) Masukkan 1 sudu kecil bahan inti ke dalam kulit wonton yang dilipat dua. Sapukan sedikit air di keliling kulit wantan supaya kulit wonton dapat ditutup dengan rapat.
6) Panaskan minyak untuk menggoreng wantan. Hati-hati ketika menggoreng kerana kulit wonton yang berinti cenderung untuk "meletup".
 Selamat mencuba.

Sumber
Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)