Langkau ke kandungan utama

Resipi Stew Daging



Beef Stew.

Recipes for the interested:
500 grams of beef (boiled half cooked and sliced ​​thinly)
2 tablespoons dark soy sauce
brown sugar (1 tablespoon)
white sugar and salt to taste
2 cm galangal, thinly sliced
Nampla 2 tablespoons water (water squid)
3 tablespoons cooking oil

(Material milled)
12 dried chillies (fried with a little oil and boiled)
4 cloves of garlic
1 large onion
3 cm ginger
1/2 tablespoon shrimp paste
3 stalks lemongrass
1/4 cup water

How to cook:
1) Heat oil in a pan and fry the slices of meat.
2) Enter the dark soy sauce and stir.
3) Add ground ingredients, nampla water, ginger and stir.
4) Add salt, sugar and sugar putih.Kacau.
5) Serve with hot rice.

Stew Daging

Bahan-bahan:
500 gram daging lembu (direbus separuh masak dan dihiris nipis)
2 sudu besar kicap pekat
gula melaka (1 sudu besar)
gula putih dan garam secukupnya
2 cm lengkuas dihiris nipis
2 sudu besar air nampla (air sotong)
3 sudu besar minyak masak

(Bahan kisar)
12 biji cili kering (digoreng dengan sedikit minyak dan direbus)
4 ulas bawang putih
1 biji bawang besar
3 cm halia
1/2 sudu besar belacan
3 batang serai
1/4 cawan air

Cara memasak:
1) Panaskan minyak di dalam kuali dan goreng hirisan daging.
2) Masukkan kicap pekat dan kacau.
3) Masukkan bahan kisar, air nampla, lengkuas dan kacau.
4) Masukkan garam, gula melaka dan gula putih.Kacau.
5) Hidangkan bersama nasi panas.


Sumber
2 ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)