Langkau ke kandungan utama

Resipi Cherry Pepsi Float




Cherry
Pepsi Float (Recipe for 1)

Ingredients:
1/2 can of Pepsi
1 scoop of vanilla ice cream
3 cherries
ice cubes
1 tablespoon of cherry jam

Instructions:

1) Place 3 cherries in a glass.
2) Pour cherry jam into the glass.
3) Pour Pepsi into the glass.
4) Put ice cubes into the glass.
5)Place 1 scoop of vanilla ice cream on top.

*If your stomach is sensitive then this recipe is not suitable for you. Feel free to use different types of carbonated drinks.

 

Dalam Bahasa Melayu:
Ceri Pepsi Terapung (Resipi untuk 1)

Bahan-bahan:
1/2 tin Pepsi
1 sudu vanila ais krim
3 ceri
kiub ais
1 sudu besar jem ceri

Arahan:

1) Letakkan 3 ceri dalam gelas.
2) Tuangkan jem ceri ke dalam gelas.
3) Tuangkan Pepsi ke dalam gelas.
4) Letakkan ketulan ais ke dalam gelas.
5) Letakkan 1 sudu vanila ais krim di atas.

* Jika perut anda sensitif maka resipi ini tidak sesuai untuk anda. Jangan ragu untuk menggunakan jenis minuman berkarbonat yang lain.
 


Resipi by Amiza Hazni ©

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)