Langkau ke kandungan utama

Resipi Carmelle




Carmelle

 Ingredients:
1 packet of “Carmelle” powder
575 ml of milk
1 cup of sugar
1 teaspoon of lemon juice
2 tablespoon of water

Instructions:
1)Heat the sugar, water and lemon juice until the sugar caramelized. And pour the caramelized sugar in a small bowl or plain mould. Leave it aside.
2)Heat the milk in a pot and heat until nearly boiling.
3)Pour in the “Carmelle” powder and boil gently for 2 minutes.
4)Pour the “Carmelle” mixture into the plain mould.
5)Chill in the fridge for a few hours.



Dalam Bahasa Melayu:
Carmelle

Bahan-bahan:

1 paket "Carmelle" serbuk
575 ml susu
1 cawan gula
1 sudu teh jus lemon
2 sudu besar air

Arahan:

1) Panaskan jus gula, air dan lemon sehingga gula menjadi pekat. Dan tuangkan gula caramel dalam mangkuk kecil atau acuan yang nyata. Tinggalkan ia diketepikan.
2) Panaskan susu dalam periuk dan panas sehingga hampir mendidih.
3) Tuangkan dalam "Carmelle" serbuk dan rebus lembut selama 2 minit.
4) Tuangkan "Carmelle" campuran ke dalam acuan yang kosong.
5) Sejukkan di dalam peti sejuk selama beberapa jam.
6 ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)