Langkau ke kandungan utama

Resipi Cekodok Kentang yang Mudah dan Murah


Cekodok Kentang


Cekodok kentang yang sedap


Bahan-bahan:

1. Kentang (dipotong dadu)
2. Bawang (dipotong nipis-nipis seperti makan laksa)
3. Ikan bilis (dibasuh dan ditoskan)
4. Tepung gandum
5. Garam dan serbuk perasa (secukup rasa)

6. Air secukupnya.
7. Minyak untuk menggoreng.

Cara-caranya:

1. K
entang direbus terlebih dahulu. 
2.Kemudian lecekkan sampai bergebu.
3. Campurkan kesemua bahan-bahan kecuali minyak.
4. Ambik satu sudu dan layarkan ke dalam minyak yang  telah panas.
5. Angkat apabila bebola kentang yang digoreng telah berwarna keemasan dan bau ikan bilis telah naik.
6. Sedia untuk dihidangkan.


1 ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)