Lelaki, Mengalah Tak Salah, OK | ! sha my heart

.

Rabu, 25 April 2012

Lelaki, Mengalah Tak Salah, OK

Assalamualaikum.


Aku nak kasi pesanan kepada lelaki yang mana pasangannya kuat merajuk. Lelaki kadang-kala tak tahu apa yang perempuan nak. Kan ada orang kata, Mens are form Mars, Women are Venus. Nampak sangat berbezanya.

Gentleman, kalau girls korang kuat merajuk, janganlah dicari topik apa-apa (terutamanya topik kegemaran kaum lelaki) untuk berbalah dan korang nak menang. See, nampak sangat niat 'jahat' korang untuk menang. Tak salah biarkan si dia menang sekali sekala. Korang juga yang akan gembira bila si dia ceria.

Tapi, kalau korang bertegas untuk menang, si dia pula merajuk, korang juga yang akan jadi tak tentu hala nanti. Tak salah dan tak kurang apa pun kalau korang bersabar dan mengalah demi si dia yang tercinta.

Ladies, jangan nak merajuk tak tentu pasal. Puk kang.



*topik kegemaran kaum lelaki - politik, ekonomi, sukan, berita
topik kegemaran kaum perempuan - artis, resipi, kecantikan, gubahan


Kesimpulan

Biar pun lelaki dan perempuan, berbeza namun, kita dapat juga hidup bersama.

Jadilah lelaki yang menjadi dambaan wanita, yang memahami hati dan perasaan wanita.

***macam SW, pandai dia ambil hati dan tahu nak memujuk bila merajuk.

Untuk lebih tips pasal relationship, klik sini: Tips Cinta

21 ulasan:

blogtilldrop berkata...

wahhh..nice entry....semua insan sama ja..ada rasa dan perasaan

Bonda_Haziq berkata...

perasaan..oh perasaan.. biasa la manusia

sha my heart berkata...

Blog: terima kasih.

ya, semua makhluk ada perasaan. kalau dah merajuk, pujuklah =)

sha my heart berkata...

Bonda Haziq: eh, macam tau2 je cepat merajuk ek? Biasalah perempuan.. =)

sis92 berkata...

pempuan akan suka topik ekonomi bila dah kahwin..

sha my heart berkata...

sis: aha, isteri akan jadi menteri kewangan.. hihi~

Ana Farhana berkata...

elok dan fit klau satu page buat 3-5 entry. blog ni dah 7 entry satu page.. lmbtkn loading blog dan hbskn limit broadband,,

erm, k sha ada komen macam ni kat entry, tapi tak phm, apa maksudnye ?

Diana @ bilakukatacinta berkata...

lelaki kalau merajuk..kalah pompuan..huhu..tak larat nak pujuk (ini berdasarkan pengalaman peribadi penulis dan kengkawan pompuan..) jgn mare

Azee Hana berkata...

kadang2 nak merajuk sekali sekala boleh kut...hee,,nak mengada..haha

sha my heart berkata...

Ana: dh terangkn dlm bl0g ana.

sha my heart berkata...

Diana: bila lelaki merajuk lg susah nk pjuk. Sha ada jgk bt t0pik bl lelaki merajuk. Cari kat dlm menu tips cinta ya

sha my heart berkata...

Azee: itu trpulg pd encik abg msg2 la. Tp jgnla mngada2 nk mrjuk sgt.

ciksukaberangan berkata...

hue hue.. dua makhluk berlainan jantina tapi saling memerlukan :)

FEDO berkata...

pengakuan juga salah satu keberanian. beraninya....hahhaha

FEDO berkata...

betulkah....hihihiih kebranian juga kali.....

Ana Farhana berkata...

rasa dah phm kot, selama ni tak tahu pun psl bnd ni jd effect, psl setting je kn, dah sthun buat blog baru thu.. tq.

cbe tgk, ade lg ke 7 entry tu ? hrp2 dh ok..

IdaRaida berkata...

kih kih kih..aduh terasa :)

sha my heart berkata...

Cik suka: a ah. Saling xtumpah. Haha. Prbhsa slh.
Yg betulnya, bgai aur dgn tebing

sha my heart berkata...

fredo mcm slh tmpt je

sha my heart berkata...

Ida: terasa kah? Hahaha.
Chil la dear :-)

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...