Alasan Tak Ada No 4 dalam Lift | ! sha my heart

.

Sabtu, 21 April 2012

Alasan Tak Ada No 4 dalam Lift

Assalamualaikum.

Korang perasan tak dalam lift tak ada no 4, 14, 24?

Aku kurang perasan. Al-maklumlah tak ada lift kat rumah. Hehe~

Apa yang aku tahu, kat dalam lift kadang-kala tak ada no empat terutamanya di negara ada orang Cina.
Kenapa? Kerana:

4 means die, 
14 means sure die, 
24, easily die in chinese.

4 maksud mati
14 maksud pasti mati
24 senang mati.

Uii, patut la orang Cina tak suka no empat. Choi katanya. Tarak ong..Hehe~

Jadi, kita hidup bermasyarakat harmoni ni perlu saling memahami. =)

11 ulasan:

Azee Hana berkata...

x perasn pulak x de nombor 4..hhuhu

dwaty berkata...

tau pasal org cina tak suka no 4... tapi bab dalam lif tu tak sure plak.. lif kat flat saya ada no 4... sebagai org islam kita tak ler percaya... cuma hormatila kepercayaan kaum lain.....

Ana Farhana berkata...

kalau kt malaysia ni setakat ni tak pernah jumpe plak yg xde no 4 lif nye, tp mungkin di negara cina.. xtau pulak

EyA edamanhatiku berkata...

haha cina mang lawak xska 4 p suka 8 pdahal 8 gndaan 4..anyway wajib hormat kpercayaan msing2 p jan pcaya plak yer

sha my heart berkata...

Dwaty: ye ke?
Xtau plak mcm tu. Org duk rumah xda lif la katakan..

sha my heart berkata...

Ana:sesetengah tempt sj.

sha my heart berkata...

Eya: itu kpcyaan mrka, biarlah. Kena h0rmat, pcya jgn..

Cik Cura berkata...

rumah saye ade he rasenye. huhu

IdaRaida berkata...

hihi..comel jep org cina punya kepercayaan.:)

hihihi..

sha my heart berkata...

Cik cura: wah, best la.. Hehe

sha my heart berkata...

Ida: c0mel? Hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...