Langkau ke kandungan utama

6 Alasan Orang Sibuk Tanya Bila Nak Kahwin





Assalamualaikum.

Mesti korang juga nak tahu kan..
Kenapa orang sibuk-sibuk tanya pasal bila nak kahwin?

1. Nak makan nasi minyak
Ya, nak juga tahu bilakah boleh makan nasi minyak, kan.

2. Nak tahu korang ni normal ke tak
Maksudnya korang ni straight ke bengkang bengkok. Hahaha, memang perkara ini pun ada dalam pemikiran sesetengah orang. Ye la, dah belum kahwin lagi kan.

3. Jangan lupakan aku
Mana la tau dapat kahwin Dato' ke, Tan Sri ke.. Jadi, diorang tanya-tanya tu sebab nak diingati. Jangan lupa panggil aku, tau.

4. Perancangan
Kalau sudah berpunya, bilakah nak dilangsungkan.. Nak juga jadi 'radio buruk' sekali sekala, kan? Nak jadi Mami Jarum la katakan. Hehe~

5. Nak tolong carikan
Kalau tak ada sesiapa atau telah dicop oleh sesiapa, mereka mahu tolong carikan. Jadi match maker la kata orang putih.
Best juga tu nanti ada juga orang ingat jasa.

6. Bahagia atau sengsara
Ada juga orang yang mendoakan kebahagiaan kita, tak kurang juga yang impi tengok kita derita. Aish, macam-macam lah orang ni kan.

Jadi, dia tanya tu sebab nak tahu lah atau dalam kata lain, nak mengejek. hei ko tak kahwin lagi. Aku dah beranak pinak dah. Tak laku la ko.
Eee, memang sakit hati, kan?

Apa-apa pun, kita kena teruskan berusaha untuk mencari calon yang sesuai.
Semoga jumpa pasangannya.

Semoga korang faham. Hahaha~

18 ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)