Ingatilah DIA, Semoga Beroleh Pertolongan | ! sha my heart

.

Jumaat, 2 Mac 2012

Ingatilah DIA, Semoga Beroleh Pertolongan

Assalamualaikum.

Jom baca ni..

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم:
Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.

إِذَا جَاءَ نَصْرُ اللَّهِ وَالْفَتْح
Apabila telah dtg pertolongan Allah dan kemenangan

وَرَأَيْتَ النَّاسَ يَدْخُلُونَ فِي دِينِ اللَّهِ أَفْوَاجًا
Dan kamu lihat manusia masuk agama Allah dgn berbondong-bondong,

فَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ وَاسْتَغْفِرْهُ إِنَّهُ كَانَ تَوَّابًا
Maka bertasbihlah dgn memuji Tuhanmu dan mohonlah ampun kepada-Nya.

Sesungguhnya Dia adalah Maha Penerima taubat


Ha, boleh baca tak? Tergagap-gagap tak? Tersalah bunyi tak? Hihi~

Saja aku kongsi surah ini.. Peringatan untuk diri sendiri dan semua =)

Semoga bermanfaat.


Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!


Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

7 ulasan:

ciksukaberangan berkata...

perkongsian yang bagus untuk hari jumaat yang penuh barakah ini ^^ moga kita semua diampuniNya :)

so Atirah berkata...

Saya suka verse "Sesungguhnya Dia adalah maha menerima taubat"... Allah is actually, more merciful than you are to yourself =)

dwaty berkata...

salam jumaat...
manusia kena selalu diingatkan...
btw, nice entri...

sabree hussin berkata...

assalamualaikum, surah ni antara surah kegemaran saya jugak ni

Juliet_iRa~" berkata...

btol2..kena faham dl apa mknanya utk lebih menghayati..hee

thanks share!

sha my heart berkata...

cik suka:sama2..

amin. =)

sha my heart berkata...

cik suka:sama2..

amin. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...