Langkau ke kandungan utama

Kena Paksa Jadi Admin, Kejam Kan



Assalamualaikum.

Apa kes ni siap kena paksa-paksa jadi admin? Kejam ke kalau kena paksa?
Ok, aku ceritakan.. Hari tu suam-suam kuku, aku nak on line macam biasa. Perkara pertama yang mesti aku buka ialah facebook (fb), blog aku ni dan tengok ulasan, secara serentak.

Terkejut aku sebab nampak ada notify dari fb yang menyatakan kawan aku yang jugak founder melantik aku jadi admin. Biar betul! Sedangkan dah lama aku jengah group tu. Malas la, aku bukannya ramah-tamah sangat. Aku suka tegur sapa orang je. Aku borak dengan orang-orang yang okay je, yang masuk air macam aku. Haha~

Sepatutnya, founder tu (namanya Bubu) dah lama lantik aku jadi admin. Lantik la masa aku aktif kat situ, kan. Tapi lain pula, masa aku duk diam-diam, dia lantik plak. Bukannya aku tak nak, tapi malas doe. So, aku komplain la, tapi ini yang dicakapkan kat aku, macam gambar kat bawah ni.



Aku dengan Bubu tu dah lama kawan. Nak tolak, kesian plak kat dia. Tak sampai hati nak kecewakan dia. Lagipun admin je, bukannya kena buat apa-apa pun.

Aku selesa kawan dengan dia, mereng-mereng macam aku. Ada cinta antara kami? tak de la. Kawan je. Oh ya, dia bujang lagi. Boleh la sesiapa nak tackle. Haha~

Sesiapa nak masuk group tu, request je klik sini, nanti ada la admin yang approvekan. Tapi jangan ping blog tau, sebab founder dah tak kasi.


P/s: Apa yang kejam? Tak de pun... Mood menulis entri aku lari ke laut, weh. Argh! Nantikan semangat blogging aku naik plak. Aku kongsikan macam-macam dengan korang, k. I wait for that moment =)

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

18 ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)