Langkau ke kandungan utama

Apa Yang Orang Suka, Itu Kita Buat


Assalamualaikum.

 
Pabila ku buka mata, ku nampak kamu.
pabila ku pandang ke langit, aku nampak kamu
pabila aku mendengar radio, aku dengar suaramu
pabila aku menonton tv, aku tonton dirimu.

Kamu, kamu, kamu.. di mana sahaja, ada kamu
boleh tak kamu berhenti mengekori aku?
aku tak inginkan dirimu
aku ingin jauh dari kamu.



Lagu yang orang baru a.k.a pendatang baru buat mestilah dekat di hati pendengar. Maksudnya, sama keadaannya dengan kebanyakan orang lain.

Contohnya lagu yang meletups ialah Cari Jodoh-Wali Band dan Cinta Muka Buku by Najwa latif. Lagu-lagu ada kena mengena dengan orang lain. Ingat nak kena buat macam ni juga la kerana formula sudah jumpa. Kaji khalayak. Suka lagu yang ada kena mengena dengan diri mereka dan seni kata yang tersusun dan sama rimanya seperti lagu, Aku Maafkan Kamu.

Ingat nak buat vlog macam AnwarHadi dan Matlufthi90. Tapi banyak benda kena belajar. Tempat kena sesuai. Suara kena kuat. Idea kena mantap.

Buka tempat nak tulis, idea akan datang untuk mengarang. Tak perlu cari apa-apa idea terlebih dahulu. Tulis sahaja apa yang berada di minda. Jadinya, aku boleh dikatakan blogger yang telah boleh mendapat instinct tersendiri. Tetapi bila dah bercuti ni rasa kepala agak berat kerana banyak perkataan-perkataan berlegar-legar dalam kepalaku ini. Dah macam planet berpusing pada galaksinya. Haha~

Nak tulis kat dalam lappy? Nak tulis boleh tapi nanti buat beratkan lappy je. Lagipun kadang-kala rasa macam tak tulis lagi atau ingat dah tulis tapi cari tak jumpa pula. Cuba tengok kat luar tu, dalam folder ada berapa puluh dokumen word yang aku dah tulis. Banyak sangat. Hmm..

P/s: untuk awak, semoga kerja awak baik-baik saja. Ingat, saya tunggu awak tau. <-haha, menggediks sikit. Wakaka~

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Tips Pakaian Untuk Konvo

Open Tracker