Apa Yang Orang Suka, Itu Kita Buat | ! sha my heart

.

Jumaat, 30 Mac 2012

Apa Yang Orang Suka, Itu Kita Buat


Assalamualaikum.

 
Pabila ku buka mata, ku nampak kamu.
pabila ku pandang ke langit, aku nampak kamu
pabila aku mendengar radio, aku dengar suaramu
pabila aku menonton tv, aku tonton dirimu.

Kamu, kamu, kamu.. di mana sahaja, ada kamu
boleh tak kamu berhenti mengekori aku?
aku tak inginkan dirimu
aku ingin jauh dari kamu.



Lagu yang orang baru a.k.a pendatang baru buat mestilah dekat di hati pendengar. Maksudnya, sama keadaannya dengan kebanyakan orang lain.

Contohnya lagu yang meletups ialah Cari Jodoh-Wali Band dan Cinta Muka Buku by Najwa latif. Lagu-lagu ada kena mengena dengan orang lain. Ingat nak kena buat macam ni juga la kerana formula sudah jumpa. Kaji khalayak. Suka lagu yang ada kena mengena dengan diri mereka dan seni kata yang tersusun dan sama rimanya seperti lagu, Aku Maafkan Kamu.

Ingat nak buat vlog macam AnwarHadi dan Matlufthi90. Tapi banyak benda kena belajar. Tempat kena sesuai. Suara kena kuat. Idea kena mantap.

Buka tempat nak tulis, idea akan datang untuk mengarang. Tak perlu cari apa-apa idea terlebih dahulu. Tulis sahaja apa yang berada di minda. Jadinya, aku boleh dikatakan blogger yang telah boleh mendapat instinct tersendiri. Tetapi bila dah bercuti ni rasa kepala agak berat kerana banyak perkataan-perkataan berlegar-legar dalam kepalaku ini. Dah macam planet berpusing pada galaksinya. Haha~

Nak tulis kat dalam lappy? Nak tulis boleh tapi nanti buat beratkan lappy je. Lagipun kadang-kala rasa macam tak tulis lagi atau ingat dah tulis tapi cari tak jumpa pula. Cuba tengok kat luar tu, dalam folder ada berapa puluh dokumen word yang aku dah tulis. Banyak sangat. Hmm..

P/s: untuk awak, semoga kerja awak baik-baik saja. Ingat, saya tunggu awak tau. <-haha, menggediks sikit. Wakaka~

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

9 ulasan:

gdsbnga berkata...

sha nak buat vlog ke ? waaaaa . hehe kite pung kadang2 taip2 dekat notepad jugak . dah banyak sangat . aigooo . nasib ade blog sebagai tempat melempiaskan perasaan yang terbuku di hatiku ni . er . haha

Bui Junaidi berkata...

KAK BUI SLL TULIS APA YG TERFIKIR DLM KEPALA SBB TU ENTRY BLOG SLL MCM ROJAK...

msredcheesecake berkata...

benda yg boleh di relate dgn diri sendiri mmg mudah diterima

sha my heart berkata...

gds bnga: belum lagi sampai hajat nak buat vlog. memang teringin sangat tapi kena sedar belum samapai masa. hehe~

aah, banyak sangat kan yg kita tulis tu. word je dah beratus ni, tu tak kira yg ada dlam file entri blog dokumen. pun banyak jugak. hahaha~

Nasib baik ada blog kan.. boleh juga melepaskan stress walaupun kadang-kala tak siapa nak ambil peduli kan? haha, tak kisah la, janji boleh release tension tu =)

sha my heart berkata...

Kak Bui: rojak pun sedap =)

sha my heart berkata...

Miss REd: aah kan. senang diterima sebab dkt =)

IEQAH berkata...

wahhh byk sungguh tipss :)

sha my heart berkata...

IEqah: sekaligus tangkap muat dalam entri ini. haha~ padat tak?

ABU berkata...

aku nak tulis pung payah.. nak buat vlog lagi..eeeemmm aku tak blh..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...