Semai Bakti Untuk Masa Di Sana | ! sha my heart

.

Ahad, 1 Januari 2012

Semai Bakti Untuk Masa Di Sana



Assalamualaikum.

Ku renung diri, kadang-kala terasa betapa diri ini terlalu kerdil dan kecil. Lebih terasa kerdil dan kecil apabila memikirkan berada di hadapan Tuhan.

Kerdilnya diri ini. Orang lain banyak amal ibadatnya.

Kecilnya sumbanganku kepada masyarakat, agama dan bangsa.

Semoga ada bakti dan sumbang (wakaf) yang berterusan dariku kepada penduduk dunia. *tetiba rasa nak pergi tolong jadi sukarelawan tolong mangsa bencana alam, peperangan, kebuluran kat luar negara.

Ustaz kata, kalau kita tanam pokok pun ok juga, itu adalah sedekah. Burung, kumbang, ulat, beruk, orang makan buah dari pokok yang kita tanam, itu adalah sedekah. Binatang buat sarang, berteduh pada pokok yang kita tanam, orang berteduh dari panas mentari dengan pokok yang kita tanam, itu adalah sedekah.



Kesimpulan

Jom semai bakti supaya kalau pun kita ni bukannya ahli ibadat, kita dapat ganjaran yang berterusan dari usaha yang lain. Yang penting hati kena ikhlas =)


Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

4 ulasan:

Jerr berkata...

ermm , pegi la BaktiSiswa . heheheh , bagusla kak sha ni , ada semangat kesukarelawan :)

hye kak sha , happy new year

Cik Bhulat berkata...

salam tahun baru.moga kita sentiasa diberkatinya di hari mendatang =]

shadreamy berkata...

jer: itulah.. jom berbakti siswa. haha~

happy chinese new year. haha~

shadreamy berkata...

cik bhulat: terima kasih =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...