Langkau ke kandungan utama

Tips Tambah Follower, Terima Kasih Followerku





Assalamualaikum.

Syukur, aku tak sangka blog boloq (kata orang Kelantan = tak ada apa-apa, selekeh) ini mendapat sambutan hangat. Aku pun tak perasaan sebenarnya. Bulan lepas, aku sempat la catat pada 30hb Oktober bilangan pengikut blog ialah 1581. Kemudian, pada 19 November, 1728 follower, 28 November, 1821 follower.
Semalam, 30 November, 1851.

Maknanya 270 follower meningkat daripada bulan lepas. Ini bermakna dalam sehari, purata 10 orang follower. Wow!

Kalau aku tak catat, aku pun tak tau. Sumpah.

Terima kasih wahai followerku =) walaupun tak seramai orang lain, tapi okay je kan? =) Kepoyoan melanda. Haha~


Nak tips tambah follower?


Sebenarnya korang ikut sahaja tips daripada orang lain. Aku malas nak ikut tips tambah follower tu sebab aku tak pentingkan follower. Bukan bermakna aku tak sayangkan follower aku. Sayang dan suka tu ada tapi aku lebih suka kalau ada pengkomen entri aku. Aku dapat respons. =)

Ok la, aku bagi juga la tips tambah follower walaupun aku jarang nak buat.


1. Blogwalking (BW)
Korang terjah dari blog ke blog. Link blog nak ambik mana? Ambik saja pada shoutbox orang lain. Kemudian, korang terjah blog lain pula.
-Biasanya aku tak hanya jenguk pada ruangan chat (shoutbox) sahaja, aku akan baca dan komen. Jadi, tak banyak blog aku dapat terjah. Line internet yang perlahan juga menjadi penghalangku.


2. Shoutbox
 
Ada orang yang selalu BW, akan tinggalkan jejak kat shoutbox dan ada sesetengahnya tinggal dalam komen. 'Saya follow awak, awak saya. I follow you, you follow me back!' Erk, sorry la aku tak amalkan macam tu. Lagi aku rasa malas nak terjah blog tu apatah lagi follow. Pada aku, shoutbox tu hanyalah untuk mereka yang dah komen dan nak bagitau, dah komen. Kalau komen dalam entri semata-mata nak suruh follow, sorry la dear, i pejam mata je. Haha~ Zalim giler, kan aku.


3. Ping blog

 
Korang boleh ping dalam web ping seperti pingler, busuk, apesal dan lain-lain. Oh ya, group blogger kat facebook pun boleh jugak.
-Sumpah, aku jarang ping kat website ping. Ikut masa je, kalau aku rajin. Haha~ Ping kat blogger facebook group pula, kalau line ok, aku ping guna send button. Kalau line KO, aku malas nak pergi satu-satu page. Tunggu line OK dulu. Haha~ Tak boleh ikut perangai aku.


4. Follower site

Orang dah follow kita, kita kena la follow balik
-Kalau aku rajin, aku follow balik. Biasanya aku klik kat site tu, no respond pun. Jadi, malas aku nak tekan lagi. Jadi, line internet yang perlahan juga menjadi penghalangku.


5. Gathering

Kalau ada gath, sila hadirkan diri. Bila ada gath, blogger akan kongsikan tips, petua, cadangan, pendapat dan nasihat. Selain itu, siapa yang join gath akan sokong menyokong.
-Selasa lalu Sintokkian, page yang aku aktif tu buat gath. Tapi malangnya aku tak dapat nak hadir. Serious jeleous okay bila tengok gambar diorang. Adik aku tu pun hadir walaupun malas-malas pada mulanya. Nasib baik ko pergi dik, kalau tak, rugi la. Haha~
-Aku pernah sekali je jumpa blogger, Peyan. Itu pun dah rasa best sangat =)


Entri berkaitan:
19 cara tambah follower


Apa-apa pun, terima kasih la kepada mereka yang mengikuti (follow) blog aku ni.

Aku tahu blog aku tak sebest macam blog orang lain. Tapi apa-apa pun, aku berbangga dengan blog aku. Aku tahu, aku banyak lagi kena belajar dalam bidang blogging ni. Aku masih terasa aku ni blogger yang newbie lagi noob. Sila tunjuk ajar ye =)

Any comment? Sila-sila =)

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:


Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Tips Pakaian Untuk Konvo

Open Tracker