Tahu Banyak Bahasa, Perlu ke Berlagak? | ! sha my heart

.

Ahad, 18 Disember 2011

Tahu Banyak Bahasa, Perlu ke Berlagak?




Assalamualaikum.

Manusia, kadang-kala berlagak, cakap pun tak keluar. Kira pakai non-verbal communication jer. Pergh, kalau alert, faham la. Kalau tak tengok, tak faham. Haha~

Aku tak faham la, kenapa orang perlu nak sombong macam tu? Sedangkan aku yang menguasai banyak dialek dan bahasa pun tak de nak berlagak pandai macam tu. Kahkah~

Mungkin orientasinya tak sama. Aku dah boleh banyak bahasa, belajar banyak budaya. Jadi tak ada masa nak sombong sebab dah terlalu memahami perasaan orang lain.
 
Kesimpulannya, tak semua orang mempunyai orientasi yang sama. Kalau kita lebih, tak perlu berlagak tapi kena lebih rendah diri =)

P/s: Bahasa yang aku kuasai: BM (Dialek Utara +Perak +Kelantan+ Terengganu +Sabah+ KL),
BI,
Thai
Korea
Cina

Korang tahu bahasa apa? Korang berlagak tak? Haha~
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

20 ulasan:

Chuu Muqhlis berkata...

untung betol dpt tahu byk bahasa.,

gdsbnga berkata...

jelesss youuuuu hang pandai speaking korea =,=
i wonder kalau i reti jugak , boleh ler cakap dengan daesung oppa nanti :D

CekbOlat-bOlat berkata...

jless ! haha.. bolat thu bhsa Tamil jer =,="

AciDFlynNWraitH berkata...

sekiusmi, wei ken i pei di paking tiket? ok tak gitu?

Ana Farhana berkata...

tahu malay,bi..haha

then jepun,arab,china.. tu je kot.tp skit2 je laaa..

bestt kalau thu byk bahasa,terutama kalau kje,mcm2 org kn kte jumpe.

khairul akmal bin azman berkata...

kita sharusnya jadi humble jew.


baru la org respect!

ainol akasyah berkata...

blaja kat mne korea tu hehe..fasih x?

Kenapa perlu buang bayi tu? Kenapa? Apa alasannya?

allysponti berkata...

wah Korea ? Daebak !

Nizam Ijam berkata...

tahu BM jer... kbai

sha my heart berkata...

gdsbunga: ada jugak orang jeles. Haha~

Deasung oppa? em, nak cakap dengan Lee Min Ho ja, haha~ bila la nak dapat pi Korea ni.

sha my heart berkata...

bolat: tamil? pun boleh

sha my heart berkata...

Acid: pun boleh

sha my heart berkata...

Ana: hebat awak ya..

=)

sha my heart berkata...

khairul: yup, absolutely

sha my heart berkata...

ainol: belajar dari kawan dan sendiri guna drama, dan modul.

sha my heart berkata...

Ally: kamsahamida =)

sha my heart berkata...

ijam: ok la tu.. BM pun banyak slanga dan dialek

gdsbnga berkata...

daesung bigbang lah shaa :D

NUR AYNIE berkata...

pergghhh..byk nyerrrr...aynie tau bm n bi jer...cina leh phm ckit2 jer..haha nk sombong..layak ker..

Mr.Muink berkata...

macam u je yang berlagak .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...