Langkau ke kandungan utama

Tahu Banyak Bahasa, Perlu ke Berlagak?




Assalamualaikum.

Manusia, kadang-kala berlagak, cakap pun tak keluar. Kira pakai non-verbal communication jer. Pergh, kalau alert, faham la. Kalau tak tengok, tak faham. Haha~

Aku tak faham la, kenapa orang perlu nak sombong macam tu? Sedangkan aku yang menguasai banyak dialek dan bahasa pun tak de nak berlagak pandai macam tu. Kahkah~

Mungkin orientasinya tak sama. Aku dah boleh banyak bahasa, belajar banyak budaya. Jadi tak ada masa nak sombong sebab dah terlalu memahami perasaan orang lain.
 
Kesimpulannya, tak semua orang mempunyai orientasi yang sama. Kalau kita lebih, tak perlu berlagak tapi kena lebih rendah diri =)

P/s: Bahasa yang aku kuasai: BM (Dialek Utara +Perak +Kelantan+ Terengganu +Sabah+ KL),
BI,
Thai
Korea
Cina

Korang tahu bahasa apa? Korang berlagak tak? Haha~
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)