Langkau ke kandungan utama

Blog Aku (Sha My Heart) Digodam Angkara Terlalu Comel



Gambar printscreen ni menerangkan segala-galanya. Ada waktu dan tarikh lagi.

Assalamualaikum.
Tadi masa aku tengah duk online melayan kunjungan balas ke blog rakan-rakan, tetiba google cakap, password aku diubah oleh seseorang sejam yang lalu. Aku dah syak, ada orang nak hack ni, cubaan menghack.

Tapi, aku pergi tukar password dulu. Supaya orang tu tak dapat nak hack lagi. Haha~
Terfikir juga apa yang bestnya dengan aku ni? Ke ada haters?

Beberapa jam kemudian, aku refresh page blog aku, sah dah kena hack. Perasaanku? Lucu je rasanya. Kelakar pula. Ye la, sebelum ni kawan-kawan aku je yang kena hack. Aku pun tak tau kenapa blog aku kena hack. Nak kata popular, tak la.. Biasa je. Ramai lagi blogger yang popular.

Aku yang tahu pasal ilmu nak elak hack ni pun kena juga. Adoi~ Tapi aku chill je. Sebab aku tahu apa tujuan mereka hack tu, bukan nak buat apa-apa pun. Just nak suruh beringat je.
Aku pun pergi la borak-borak dengan si hack ni. Ok juga dia ni.

Jap je, janji nak pulangkan hari tu jugak, jam 3 pagi. Tapi bila dia nak pulangkan, blog aku, dia kata tak dapat nak masuk sebab aku dah ubah password. Haha, memang la aku ubah, ingat dia sorang je tau bab hack ni? Haha~ belagak padahal aku tak tau pun.

Pukul 3 lebih dah dapat balik.
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Tips Pakaian Untuk Konvo

Open Tracker