Sukarnya Nak Berkembang | ! sha my heart

.

Khamis, 10 November 2011

Sukarnya Nak Berkembang


Assalamualaikum

Kehidupan dan kemajuan blog aku sukarnya nak berkembang.

Kenapa?

1. Site aku tak kuat

Selepas blog aku tetiba kena remove hari tu, site blog ni dah tak kuat.
 
-Komen tapi tak masuk dalam kotak komen. Hilang ghaib entah ke mana.

- Bloglist pula jadi 'Who Q?'

Macam mana la nak berkembang kalau macam ni? Erm, aku kena buat promotion off line. Ye, boleh tapi lambat la nak maju. Orang dah sampai ke bulan sedangkan aku masih terlepas kereta api wap air (stim)!


2. Line internet connection yang teruk

Aku akui mereka yang berjaya dan senang maju dalam bidang blogging ini mempunyai line internet connection yang bagus. Kebanyakannya pakai line streamix, wifi, HSDPA, P1 wimax dan unify, atau apa-apa je la yang laju.

Aku? masih menggunakan broadband yang serius 'heaven'. Argh, memang tension jugak dibuatnya. Kadang-kadang, masuk je ke blog tapi tak dapat nak komen mahupun jerit kat shoutbox. 'So, what the heaven' aku masuk situ? Buang masa je.

Jadi, kepada sesiapa yang mempunyai blog yang berat, aku jarang akan berkunjung ke teratak indah korang. Korang pun mesti perasan, kan? Perlu ke aku sebut siapa? Erm, tak baik. Nanti ada yang rasa terhina pula.

Satu lagi, line lembap membuatkan aku susah nak apply apa yang aku tahu pasal SEO. Oh, tidak!

Nampaknya, tak dapat la aku nak belagak jadi blogger otai. Haha~ Perasan, tak kan pernah ianya terjadi. Banyak lagi yang perlu belajar dalam dunia blog. Walaupun aku sudah lama mempunyai blog tapi aku sekadar newbie yang noob. Kalau tak percaya, tanya saja kawan-kawan rapatku di blog.

Aku tahu, ada yang memandang rendah padaku. Hey you, what the heaven? Kalau kita ada peluang dan internet connection yang sama, boleh la nak bertarung. Aku tak takut, der. Tapi kalau ko pakai internet perdana menteri punya, aku pula pakai broadband marhean tahap kena lempang baru nak gerak, apa punya pertandingan?!


Kesimpulannya, kalau korang serius nak berblog serius, serius korang kena bagi perhatian serius pada internet connection. Faham tak? Saja membelitkan ayat. Haha~

P/s: Astaghfirullah, tak baik mengeluh.
P/s/s: Ada dua entri yang sama hari ni, ini dan itu. Ingat nak padam satu, tapi dah ada orang komen, kesian pula kat diorang.

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.


28 ulasan:

peyansanstaro berkata...

Sabor je la..

Deeyaudeen Sabri berkata...

sabo la sha.. ni nmenye dugaan ! hehe org yg bjaye mule dari kesukaran jgk ! :)

sha my heart berkata...

peyan: =)

sergeant keroro berkata...

haha, aku pon pakai broadband jek. still boleh apply SEO.

cuma SEO teknik pada meta tag template blog jela.

itu pon dah memadai untuk blog aku bersaing dengan website oversea.

keyword 'sergeant keroro' dengan 'invasion plan' first page google search.

even dulu masa aku mula blogging tak jumpa sampai page 10 pon.

usaha tangga kejayaan =)

sha my heart berkata...

udin: terima kasih =) kata2 smgt

sha my heart berkata...

Keroro: aku saja ja tulis macam tu, nak tarik perhatian la katakan. Haha~

Razil Tahir berkata...

Tak berkembang pun...
pesat jer saya tengok... huhuhuhuhu
XD
just keepi it up!
you're doing great! XD

LynnDamya berkata...

samelah kita...sy ad buat contest 10 org je yg msuk, kesian kan..hahaha :p
rase macam loser gila, but blog awk nice ok, tgk entry ni pon rmi yg komen..ok what, sabar je lah.. :)

sha my heart berkata...

razil: ye ke? mana awak tahu? haha~

tq ya.. keep blogging

bLaCk pEarL berkata...

haha...sabo jaa laa kak sha. blog sy lg laa x brkmbang2,dok krus-murus wlaupon laa line intrnet mmg thap slaju lrt. sy tau pesepa. sbbnya, update stahun skali.hahah. entry plak tah apa2 jaa laah.x dak mnafaat lngsong. 'mnarik' plak tue.hahhaa...

Raisya Haris berkata...

Sabar akak, keep on blogging! InsyaAllah, nanti akak dapat jadi blogger otai! (:

Khairil berkata...

sabare...dugaan semua tu....

GaRy™ berkata...

kita senasib la... saya pun just guna broadband 1.5GB je.. T^T

sergeant keroro berkata...

kelebihan software tu, ko boleh pilih shortcut key mana untuk printscreen.

macam aku, aku guna shortcut key shift + f1 untuk printscreen.

tak semestinya guna printscreen button key :P

ko leh guna f5, home key untuk jadi shortcut key.

Pendamba Mawar berkata...

PM rilex je..haha

sha my heart berkata...

Lynn: meh, give me 5.

ayat bodek tu.. mana ada ramai, biasa2 jer.

sabar =)

sha my heart berkata...

Black: silakan bagi obest blog tu. haha~

sha my heart berkata...

Raisya: blogger otai tu kak sha main2 je la =)

sha my heart berkata...

Pak cik: aah, waras wak. hihi~

ok aja.
* ttba tukar slang jawo. haha~

sha my heart berkata...

gary: ye senasib guna broadband tapi broadband awak laju. kite guna gprs je.

sha my heart berkata...

Azri: mudah ya? nanti nak cuba la

AcidFlynN Wraith berkata...

Rom bukan dibina dalam 1 hari. nice entry

sha my heart berkata...

PM: chill suday..
PM baru lagi. tak rasa sepak terang jatuh guling lagi dalam blog ni. haha~ macam la sha pernah rasa.

Ku Azhar berkata...

waaa...tenet memang menjadi penghalang T_T

sha my heart berkata...

Acid: Iya, betul, kerajaan Rom yang megah tu tak dibina dalam masa 1 hari.

ala, saja ja ni, nak lepaskan stress. Rileks sudah =)

sha my heart berkata...

Ku: Kalau lembab sangat, slow giler, lambat nak loading dow.. Mood pun hilang.

ya, kalau tak de internet macam mana nak blogging? mari kita salahkan internet. haha~

aimie amalina berkata...

hayooooo
x pe kak
mungkin skrg akak berberuk band, nanti dh maju boleh upgrade skit, skit2 lame2 jadi bukit
yg pntg jgn kalah usaha okeh!

Bui Junaidi berkata...

sha..betul tu..link sha jadi Q Who..kenapa yer..

pasal line tu mmg betul,kalau line laju nak bw pun bersemangat..

kalau line lembap,jumpa lagi blog yg berat,mmg stress habis..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...