Rindu Seorang Muslim | ! sha my heart

.

Jumaat, 18 November 2011

Rindu Seorang Muslim



Assalamualaikum.

Selagi dinamakan manusia, kita mempunyai perasaan suka mengasihi dan dikasihi.

Memang adat kehidupan bahawa kasih cinta didahului dengan berasa rindu, namun jangan pula rindu berlebihan.

Kerinduan kepada kekasih, sering kali membekaskan duka, penyakit menyebabkan kelemahan hati.

Kita sebenarnya berperang dengan perasaan.

Namun, seorang Muslim akan terasa nikmat jika dapat menjauhi keluhan, kesedihan dan kerinduan ini.

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!










Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang.

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

6 ulasan:

HujanMenjerit berkata...

tak tau la dapat ke tak elak sakitkan hati orang lain. kalau orang tu nak kat kita, tapi kita tak nak..mesti reject kan? mesti dia sedihh. tak suka tul la. T-T

bLaCk pEarL berkata...

prasaan kasih syg ssama mnusia adalah lumrah khidupan. so, normal kalu kita trasa n tringin tuk mngasihi n dikasihi. :)

sha my heart berkata...

hujan: tersepitkah?

sha my heart berkata...

black: salah tajuk ni..

afiqazizan berkata...

Jangan berlebih-lebih rindunya...:)

sha my heart berkata...

Afiq: tahu tak pe =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...