Langkau ke kandungan utama

Perkara yang Menarik Minat SEO untuk Crawler


Assalamualaikum

Aku nak kasi korang tips pasal SEO sikit. Perkara yang menarik minat SEO.  Ianya tentang apa yang SEO minat nak crawler blog yang:

Template, ada dua kolum sahaja damn mestilah ada side bar di sebelah kiri (sebelah tangan kanan kita).

Sebaik mungkin, guna sahaja template yang disediakan oleh Blogger.com dalam ruangan design> template. Dah pasti ianya mesra SEO.

Font tulisan mestilah serif atau san serif yang biasa dan senang nak baca, macam Times New Roman, Arial, Arial Black dan lain-lain yang kemas. Jangan ada merengkui-rengkui. Susah nak baca, dow.

Saiz font pula, adalah 11. SEO suka saiz 11 ni.

Justifykan alignment tulisan kerana ia akan membantu melajukan loading.

Titik-titik, (…..) tak perlu banyak. Sebaik mungkin, buang ye. Tak perlu ada. Sebab SEO anggap kita ni tak berkeyakinan dan tak tau nak goreng bahan dengan sempurna. Haha~

Korang boleh buat link dengan syarikat yang besar seperti KFC.

Selain itu, adalah amat penting untuk blog lain sebut nama blog kita beserta link dalam blog diorang.

Rasanya itu sahaja yang aku dapat kongsi pada kali ini. Lain kali aku kongsikan lagi kalau aku tahu pasal SEO ni.

Ada pandangan tak? Ada apa-apa nak tambah? Sila tulis kat ruangan komen ye =)

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 
Kalau rasa entri ni amat berguna dan bernilai, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

18 ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)