Perkara yang Menarik Minat SEO untuk Crawler | ! sha my heart

.

Khamis, 3 November 2011

Perkara yang Menarik Minat SEO untuk Crawler


Assalamualaikum

Aku nak kasi korang tips pasal SEO sikit. Perkara yang menarik minat SEO.  Ianya tentang apa yang SEO minat nak crawler blog yang:

Template, ada dua kolum sahaja damn mestilah ada side bar di sebelah kiri (sebelah tangan kanan kita).

Sebaik mungkin, guna sahaja template yang disediakan oleh Blogger.com dalam ruangan design> template. Dah pasti ianya mesra SEO.

Font tulisan mestilah serif atau san serif yang biasa dan senang nak baca, macam Times New Roman, Arial, Arial Black dan lain-lain yang kemas. Jangan ada merengkui-rengkui. Susah nak baca, dow.

Saiz font pula, adalah 11. SEO suka saiz 11 ni.

Justifykan alignment tulisan kerana ia akan membantu melajukan loading.

Titik-titik, (…..) tak perlu banyak. Sebaik mungkin, buang ye. Tak perlu ada. Sebab SEO anggap kita ni tak berkeyakinan dan tak tau nak goreng bahan dengan sempurna. Haha~

Korang boleh buat link dengan syarikat yang besar seperti KFC.

Selain itu, adalah amat penting untuk blog lain sebut nama blog kita beserta link dalam blog diorang.

Rasanya itu sahaja yang aku dapat kongsi pada kali ini. Lain kali aku kongsikan lagi kalau aku tahu pasal SEO ni.

Ada pandangan tak? Ada apa-apa nak tambah? Sila tulis kat ruangan komen ye =)

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 
Kalau rasa entri ni amat berguna dan bernilai, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

18 ulasan:

sis92 berkata...

hoho tak reti la main seo ...
huhu

Liya berkata...

cmne nk wt link ngan cmpny besa tu?huhu

sha my heart berkata...

Sis: panduan saya dah bagi. sama ada nak ikut atau tak, terpulang

sha my heart berkata...

Liya: hyperlink.
kalau ada link betul pun tak salah =)

Ku Azhar berkata...

oooo br tau....tp mmang ske letak titik bnyk2 :)

l° ~❤Misz Nadea❤~°l berkata...

tak reti :(

♥yaya budak suka embun♥ berkata...

dulu memang gila seo. tp skang dah kurang. hahaha
blog pun dh lama x update :p

sha my heart berkata...

ku: kite pun suke jugak..=)

sha my heart berkata...

nad: boleh belajar =)

sha my heart berkata...

yaya: passion, beb..
kite baru kenal apa SEO

Deeyaudeen Sabri berkata...

btul btul. hehe.. :)

ZYASH berkata...

Wah...tips yg menarik....zyash suka sangat taip (................................................)...huhu, taip titik banyak2 tau.

sha my heart berkata...

En udin: correct, correct <-- ayat dalam filen Jin Notti =D haha~

peyansanstaro berkata...

info yang menarik..
thnk~

sha my heart berkata...

Zyash: =)

sha my heart berkata...

peyan: sama2 kongsi.
tapi apa yg Peyan tau, tak kongsi pun dgn kak sha. sedih r..

eh, on 9?

ahsfantasy24 berkata...

Nice sharing;)

sha my heart berkata...

ahsfantasy: tq dearie =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...