Ong Kim Swee Bidas Wartawan Tanya Soalan Bukan-bukan | ! sha my heart

.

Khamis, 24 November 2011

Ong Kim Swee Bidas Wartawan Tanya Soalan Bukan-bukan

Assalamualaikum.

Aku terjumpa video ni masa jalan-jalan. Terbaik la jawapan Coach Ong Kim Swee. Jom tonton. Eh, macam tonton.com pula. Hehe~





Kalau kita berada di tempat yang sama, mesti rasa bengang jugak. Ye la, dengan letih, banyak tekanan, layanan yang teruk di Indonesia, penyokong Indonesia buat macam-macam hal, sekat bas, ludah, tunjuk isyarat lucah, sampai bas tak boleh gerak nak balik ke hotel penginapan yang tak sampai 1KM pun. Sudahnya tersadai kat jalan sejam dua, lastly naik barracuda jugak.

Pemain Malaysia pula bermati-matian main, balik sini dihidang dengan soalan macam tu, memang kena sembur la. Tapi OKS ni pun profesional juga, cara cakap tu tak de la kasar pun. Siapa yang makan cili, dialah yang terasa, kan. Hehe~

P/s: Perempuan yang tanya, kenapa coach lambat tu, rasa macam tanya soalan kepada bf dia pula, 'kenapa ayang lambat? Hehe~

Diorang tak tau kot, sebenarnya pasukan negara kena sekat oleh penyokong (macam aku bagitau kat atas tu). Keselamatan terancam.

Ye la, tak boleh salahkan wartawan jugak, janji pukul 11-11.30 malam dah gerak terbang ke Malaysia. Paling lambat sejam jer. Tapi diorang sampai pukul 3.30 pagi. kalau tak silap. Habis game dekat pukul 12am. Nak balik ke hotel lagi, disekat pula. Patut la lambat pun.

Kesimpulannya:
1. Korang kena tengok video ni sampai habis.
2. Jaga tutur kata anda =)

tag: bola sepak, Bawah 23 tahun, Malaysia, sukan sea 26 Indonesia, Nazmi Faiz, Syahrul Azwari



Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

7 ulasan:

Aiman berkata...

coach, adakah selepas kemenangan sea game ini, perlawanan antara syria akan dianggap tidak penting. ?

kasar jugak soalan tuh..

nah.. jawapan terpedas.. confirm makan dalam wartawan tuh..

Ku Azhar berkata...

perghh...ku dgr pn terbako!

kreepykrunchy berkata...

bakor je wartawan camtu..:P

Nizam Ijam berkata...

padan muka..haha

Raisya Haris berkata...

Tak prihatin punya wartawan! d:

iera berkata...

wartawan pon nak tny agak2 lah....org tgh penat leh tny soklan gitu...ish3...huhu

sstandsforsuraya berkata...

aq yg tgOk pon tersentap dgr jawapan Ong Kim Swee...
(wartawan negara kita terbalik???)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...