Minta Pendapat: Nak Turun ke Tak? | ! sha my heart

.

Isnin, 28 November 2011

Minta Pendapat: Nak Turun ke Tak?




Assalamualaikum.

Kakakku mempelawa/suruh/ajak ke rumahnya pada awal bulan Disember nanti. Sebab apa, nak temankan dia sementelah (ayat Melayu Klasik) suaminya pergi out station.

Aku? Nak juga pergi. Orang kata jauh perjalanan luas pemandangan.

Memang aku dah pernah pun turun sana, KL-Shah Alam-Klang. Tapi setiap perjalanan itu bagi aku membawa satu kenangan yang tak ternilai - berharga. Sebab setiap satunya memang tak kan sama. =)

Tapi, aku tak ada duit la. Rasa berbelah bahagi. Nak turun, tapi tak ada duit. Nak minta, malu la..

Apa pendapat korang?

 
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

15 ulasan:

peyansanstaro berkata...

getau je pkara yang sbnar..

Nak g bolh tapi dgan syart..
tlg isikan tmbang + makan minum..

Dah kakak yang suruh so kakak la yang kena tgong perblnjan smua.. Hahha=P

p/s : Lebih baik berterus terang. Senang + Mudah = Selesai masalah !.. huhu~~

sha my heart berkata...

Peyan: dah bagitau dah.. Kakak suruh pinjam pada mak, nanti dia bayar balik. Aduh, segan nak minta pada mak.

Makan minum, beli belah of course, kakak yg tanggung. =)

Memang berterus terang pun =)

.:hana radzi:. berkata...

aslkm..nk jmpt join my 1st GA :)

nas berkata...

salam singgahbalas disini
ermmm
xde duit ek?
nak tak pinjam dari aku? hahhahaa
gurau je..

UniMeOw berkata...

skg ni kak akak yg mtak akak temankan dy kan...

jwb kt dy
"xmo ah,,xdak duit la.."

kalo dy nak akak teman jugak,,,mst dy jawab "xpa,,kak bg la sikit..."

hehe psiko sikit...:p

Juliet_iRa~" berkata...

ehee..boleh g tp ckp dgn kakak y adik xda duit..;p

msti kakak bg duit tmbang..:D

Original CikTeddy berkata...

pi je..^^

sha my heart berkata...

Hana: tq. tapi kena tengok syarat dan hadiah dulu.

sha my heart berkata...

Nas: boleh juga. Haha~

tak nak la pinjam, nanti nak kena bayar balik. :P

sha my heart berkata...

Uni: dah cakap. kakak cakap pinjam duit mak..

sha my heart berkata...

Ira: dah cakap dah..
tambang balik nanti no hal, kakak yg sponsor.

sha my heart berkata...

cik teddy: erm, memang nak pi tapi duit tak de lor..

khairul akmal bin azman berkata...

xya gi la


bajet lari kan.hehe

kotak bulat berkata...

hehe..kalau si akak nak adiknya temankan, maka pujuk si akak supaya memberitahu si emak untuk meminjamkan duit..hehhee

amna berkata...

beritahu hal sebenar.. kalau ada rezeki mana tahu akak cik sha nak sponsor ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...