Kenapa Team Bola Sepak Bawah 23 Malaysia Hebat | ! sha my heart

.

Rabu, 23 November 2011

Kenapa Team Bola Sepak Bawah 23 Malaysia Hebat


Gambar Nazmi Faiz Mansor bersama Syahrul Azwari meraikan kemenangan pingat emas mereka. Azwari (18 tahun ek?) dan Nazmi baru berusia 17 tahun.

Assalamualaikum.

Bengang bila dapat tahu Indonesia teruk provoke Malaysia dengan pelbagai tomahan dan kecaman. Sebenarnya, aku tak ambil peduli pun walaupun aku tahu pasal kes ini hangat diperkatakan dalam media arus perdana.

Tapi, aku mula rasa bengang bila terjumpa website Malaysia, ada orang Indonesia mengecil-kecilkan kebolehan pemain Malaysia, bukan itu sahaja, kata negara Malaysia jahat, padahal siapa yang tolong siapa selama ini. Suka hati jer kata orang.

Kalau nak bandingkan, rakyat Malaysia yang pelbagai agama dan bangsa boleh bersatu padu dan boleh hormatkan orang lain lebih tinggi daripada apa yang Indon buat. Aku bukan nak racist, aku tak suka, tapi perangai orang Indon melampau. Paling sakit hati apabila lagu Negaraku pun diubah lirik. Indon tak reti hormat orang lain.

Dah la, sesi meluah rasa tak puas tu. Kita berbalik kepada main point.

Nak tahu kenapa skuad bola sepak under 23 tahun kita kuat? Mungkin jawapan kat bawah ni menjawab segala-galanya. =)

TEAM Malaysia Hebat
kerana MALAYSIA ada seorang MUSLIM (Muslim Ahmad),
ada seorang TAMIL(Thamil Arasu),
ada seorang GURU(Gurusamy ),

dan yang penting Team MALAYSIA ada
Khairul Fahmi CHE MAT yg sentiasa CERMAT menangkap bola, 
dan MALAYSIA juga ade Baddrol BAKHTIAR yang sentiasa BERIKHTIAR menjaringkn gol dari jarak jauh :) 
dan yg paling Hebat ialah

kerana MALAYSIA ade ONG ( Ong Kim Swee )

Tahniah Malaysia kerana mempunyai skuad yang kuat ini. Terbaik.



Sumber ayat: Aku jumpa kat facebook kawanku. Tak tau la dia ambik dari mana.

Majulah sukan untuk negara kerana Malaysia akan majukan sukan negara. Haha~ berbelit-belit tak?


P/s: Still tak boleh lupakan ke'coolest'an Baddrol Bakhtiar pada perlawanan tu. Kalau korang tengok semula rakaman perlawanan final Malaysia menentang Indonesia, sila perhatikan beliau.

Entri berkaitan:

Apa kata Indonesia selepas Kalah

Perlawanan mendebarkan, yes menang



Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

10 ulasan:

berkata...

yeahhh!! we love uu malaysia...!!

Daddylicious berkata...

kalau tiada 'ong' pun susah jugak ...hehe

sha my heart berkata...

ain: yeah, luv Msia. we are proud single of u =)

sha my heart berkata...

daddy: tu la pasal. nasib baik ada ong. hehe~

syafiqakarim berkata...

hahah oyehhh.ada kebenaran.
i loveee malaysia.
errr

sergeant keroro berkata...

badrol memang cool, haha

sergeant keroro berkata...

ceit, muka aku cam fandi ke? ke aku lagi hensem? wakaka :P

sha my heart berkata...

iga: a ah kan.
we love Malaysia =)
Tanah Tumpah Darahku

sha my heart berkata...

Azri: ya, Baddrol is awesome wei. =)

sha my heart berkata...

Azri: kalau nampak Fandi, terus teringat kat ko. Muka dia iras ko. Sape lagi hensem? Erm, dua-dua ada wajah dan karekter berbeza. Dua-dua hensem la. =) hehe~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...