Langkau ke kandungan utama

Jawapan Teka Teki Haiwan, Kelakarlah


saja letak gambar anak kucing ni. Kucing kan haiwan juga.

Assalamualaikum.

Hari tu aku ada tanya soalan teka teki berkaitan dengan binatang. Soalannya ialah:

1. Apa nama ibu bapa Transformer?

2. Kuda apa yang sangat girang?

3. Binatang apa yang paling besar dalam dunia?

4. Binatang apa yang ada 3 kepala, 6 kaki?


Jom kita tengok jawapan teka teki daripada bloggers. Aku bahagikan ikut nombor soalan ya.


1. Apa nama ibu bapa Transformer?


Aiman
: erk.. diorang lahir ke T_T

Panggil Aku Han:  transparent

AciDFlynNWraitH : Transparent


Jawapan sebenar: Transparent. Pandai juga korang ni ya.. XD



2. Kuda apa yang sangat girang?

Aiman : donkey ?

Panggil Aku Han:  kudapat duit

AciDFlynNWraitH : kuda kepang
 

Jawapan sebenar: Ku dapat rezeki terpijak. Kan lebih riang gembira dan girang daripada dapat duit je. Hihi~


3. Binatang apa yang paling besar dalam dunia?

Aiman : ikan paus lerrr

Panggil Aku Han:  IKAN PAUS BETINA OBESITI BUNTING ANAK KEMBAR ENAM

AciDFlynNWraitH : ikan


~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ :ikan paus goreng tepung lagi besar dari ikan paus
Jawapan sebenar: Ikan paus celup tepung. Kan lebih besar tu. Haha~



4. Binatang apa yang ada 3 kepala, 6 kaki?

Aiman : binatang apa 3 kepala, 6 kaki.. erk.. erk.. orang naik kuda pun 2 kepala 6 kaki.. 3 kepala 6 kaki.. zirafah :D sebab, kpla diorang mmg pnjang pun :D *tak menjawab soalan ;D

Panggil Aku Han:  koboi bawak ayam naik kuda..
kepala koboi+kepala ayam+kepala kuda=3
kaki koboi 2
kaki ayam 2
kaki kuda empat
=6..

eh jawapan no empat tu silap la pulak..
+pemengal kepala bawak kepala naik kuda..muahahah..

AciDFlynNWraitH: penipu?

Jawapan sebenar: 2 orang naik seekor kuda. Kaki kuda ada 4, kaki manusia 2, seorang cacat tak ada kaki. Haha~


Reaksi awal dan akhir peserta:

Aiman : jawapan. Hehe..

Panggil Aku Han:  Muahahah

AciDFlynNWraitH : Hahah




Ada pula yang duk tentukan betul ke salah. Haha~ Macam-macam la korang ni.

~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ berkata...
aiman salah =D ikan paus goreng tepung lagi besar dari ikan paus
~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ berkata...
=D yeay Han betul semua

Ada pula yang menziarah kat sini, time orang duk perah otak tu.. Haha, gurau.
Ros: Salam ziarah..
Ada juga yang katakan:

Liyana Zahim : Hahahahahha! Lawak!



Seriously, lawak juga bila baca balik. Haha~

Apa-apa pun, korang memang terbaik. Awesome, wei. Laksanana Johor! Haha~



Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…