Selasa, 29 November 2011

Jawapan Teka Teki Haiwan, Kelakarlah


saja letak gambar anak kucing ni. Kucing kan haiwan juga.

Assalamualaikum.

Hari tu aku ada tanya soalan teka teki berkaitan dengan binatang. Soalannya ialah:

1. Apa nama ibu bapa Transformer?

2. Kuda apa yang sangat girang?

3. Binatang apa yang paling besar dalam dunia?

4. Binatang apa yang ada 3 kepala, 6 kaki?


Jom kita tengok jawapan teka teki daripada bloggers. Aku bahagikan ikut nombor soalan ya.


1. Apa nama ibu bapa Transformer?


Aiman
: erk.. diorang lahir ke T_T

Panggil Aku Han:  transparent

AciDFlynNWraitH : Transparent


Jawapan sebenar: Transparent. Pandai juga korang ni ya.. XD



2. Kuda apa yang sangat girang?

Aiman : donkey ?

Panggil Aku Han:  kudapat duit

AciDFlynNWraitH : kuda kepang
 

Jawapan sebenar: Ku dapat rezeki terpijak. Kan lebih riang gembira dan girang daripada dapat duit je. Hihi~


3. Binatang apa yang paling besar dalam dunia?

Aiman : ikan paus lerrr

Panggil Aku Han:  IKAN PAUS BETINA OBESITI BUNTING ANAK KEMBAR ENAM

AciDFlynNWraitH : ikan


~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ :ikan paus goreng tepung lagi besar dari ikan paus
Jawapan sebenar: Ikan paus celup tepung. Kan lebih besar tu. Haha~



4. Binatang apa yang ada 3 kepala, 6 kaki?

Aiman : binatang apa 3 kepala, 6 kaki.. erk.. erk.. orang naik kuda pun 2 kepala 6 kaki.. 3 kepala 6 kaki.. zirafah :D sebab, kpla diorang mmg pnjang pun :D *tak menjawab soalan ;D

Panggil Aku Han:  koboi bawak ayam naik kuda..
kepala koboi+kepala ayam+kepala kuda=3
kaki koboi 2
kaki ayam 2
kaki kuda empat
=6..

eh jawapan no empat tu silap la pulak..
+pemengal kepala bawak kepala naik kuda..muahahah..

AciDFlynNWraitH: penipu?

Jawapan sebenar: 2 orang naik seekor kuda. Kaki kuda ada 4, kaki manusia 2, seorang cacat tak ada kaki. Haha~


Reaksi awal dan akhir peserta:

Aiman : jawapan. Hehe..

Panggil Aku Han:  Muahahah

AciDFlynNWraitH : Hahah




Ada pula yang duk tentukan betul ke salah. Haha~ Macam-macam la korang ni.

~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ berkata...
aiman salah =D ikan paus goreng tepung lagi besar dari ikan paus
~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ berkata...
=D yeay Han betul semua

Ada pula yang menziarah kat sini, time orang duk perah otak tu.. Haha, gurau.
Ros: Salam ziarah..
Ada juga yang katakan:

Liyana Zahim : Hahahahahha! Lawak!



Seriously, lawak juga bila baca balik. Haha~

Apa-apa pun, korang memang terbaik. Awesome, wei. Laksanana Johor! Haha~



Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

8 ulasan:

Juliet_iRa~" berkata...

mcm2..;p..

xtau nk jwb kot sbb tu ckp benda y out of topic..kekkeke

Cik Bhulat berkata...

kreatif betul..tak terpikir, hani xsuka jawab teka teki..sbb mls nak fkir..hehe

sha my heart berkata...

ira: kelakar kan? =)

sha my heart berkata...

Hani: tak baik malas2 =)

NUR AYNIE berkata...

gelak goleng2 bce jawapan.....=)

Raisya Haris berkata...

Lawak plak jawapan. Haha.

sha my heart berkata...

Aini: jom main guling2 ala Bollywood. haha~

sha my heart berkata...

raisya: jm gelak =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...