Langkau ke kandungan utama

Inspirasi dan Pengajaran Daripada Artis Baru Nak Naik




Assalamualaikum.

Apa khabar?

Siang tadi, aku tak dapat untuk on line langsung. Entri sebelum ni, aku dah siap-siap buat autopublish.
Malam ni, alhamdulillah, dapat on line. =)

Aku lawat blog orang lain tadi dan baca masalah orang kat facebook. Dari situ, aku dapat ambik inspirasi dan pengajaran.

Beberapa hari lepas, aku stress sahaja, ada saja masalah. Tapi hari ni, aku dah dapat refreshing my mind =) Suka sangat. Alhamdulillah.

Aku nak kekalkan pengajaran daripada seorang artis yang meningkat naik. Dia mengalami keadaan sepertiku. Semuanya persis sepertiku. Memang terluka dan derita la sesiapa yang mengalaminya.

Apa yang aku kutip daripada artis tu, aku nak lupakan dia sebab dia pun takkan kembali kepadaku. Chill and cheers je la.  =) Okay la, daripada aku nak taruh harapan, diri sendiri yang terasa sakitnya. Ops, dia tu bukan artis, okay =)

Meh tadah tangan dan aminkan, doaku ini:

Bismillahirrahmanirrahim.

Subhanallah, alhamdu lillah, wa la illahahilllah. Allahu akhbar.
Selawat dan salam kepada Nabi Muhammad s.a.w, junjungan besar kita.

Ya ALLAH, kalau kami ada jodoh, maka permudahkanlah jalan kami. Tapi jikalau kami memang tiasa jodoh, renggangkanlah kami. Aku mohon tutupkanlah pintu hatiku kepada dia. Ya Rahim, ya Rahman, aku mohon agar Kau berikan hati baru kepadaku, supaya aku tidak lagi teringat kepadanya. Sesungguhnya, aku mahu hulurkan cinta suci putih kepada sesiapa yang menjadi suamiku kelak.

Ya ALLAH ya Tuhanku, perkenankanlah doa hambamu ini.

Selawat dan salam ke atas Nabi Muhammad s.a.w. Walhamdu lillah hirobbil 'alamin.



Awak, kalau kita memang tiada jodoh, jangan cari saya lagi. Saya tak letak minyak guna-guna pun untuk awak ingat saya. Jadi lupakan saya.

Semoga aku tenang semula.

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.


Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Tips Pakaian Untuk Konvo

Open Tracker