Langkau ke kandungan utama

I Choose to Love You in Silence




Assalamualaikum.

Aku harap sampailah tajuk dengan kandungan entri ni. Aku bagi korang poem. Baca, jom.
 
I choose to love you in silence
for in silence I receive no rejection.

I choose to love you in loneliness
for in loneliness no one owns you but I.

I choose to adore you from a distance
for distance will shield us from pain.

I choose to hold you in my dreams
for in my dreams you have no end.

‘If you don’t understand my silence, how will you understand my words?’


Itu bukan perasaan aku since ianya bukan ayat aku. Korang dah faham, kan bagaimana perasaan si penulis sajak tu.

Itulah yang orang lain rasai sekarang kepadaku. Dan sekarang ni, aku jadi malu. Aku jadi stuck nak tulis apa-apa untuk up date entri.

Aku ni memang seorang yang pemalu yang teramat. Cuma aku over come sifat malu sampai ramai kata aku ramah. Yes, berjayalah proses pembelajaran di kampus =)


Sebab apa aku highlightkan poem tu?

Aku rasa segan nak tulis perjalanan hidupku. Aku rasa malu nak express my emotion bila ada orang stalk aku. Serius, aku bukan bergurau. hari ni, aku terjumpa dua orang yang suka stalk blog. (Er, blog panggil stalk jugak ke? My worst English. My bad. English makin teruk sekarang ni bila lama tak guna).

Sekarang ni, aku rindu nak menulis seperti lima bulan yang dulu. Boleh tulis je apa sahaja tanpa ada siapa pun ambik peduli tapi nikmat kebebasan tu sekarang ni makin terhimpit. Aku tak boleh tulis sesuka hati, banyak hati dan perasaan orang lain aku kena jaga.

Bukan sekarang ni aku tak tulis dari hati, semuanya aku tulis dari hati tapi sekarang ni sudah tidak sebebas dulu. Ditambah pula dengan pembaca senyap (silence readers) yang aku tahu akan kewujudannya menjadikan aku malu.

Kesimpulannya, aku nak kena cari tempat yang mana aku boleh meroyan sorang-sorang. Haha~

P/s: Untuk pembaca senyapku, terima kasih sudi ikuti blog saya a.k.a perjalanan hidup saya.

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…