I Choose to Love You in Silence | ! sha my heart

.

Isnin, 14 November 2011

I Choose to Love You in Silence




Assalamualaikum.

Aku harap sampailah tajuk dengan kandungan entri ni. Aku bagi korang poem. Baca, jom.
 
I choose to love you in silence
for in silence I receive no rejection.

I choose to love you in loneliness
for in loneliness no one owns you but I.

I choose to adore you from a distance
for distance will shield us from pain.

I choose to hold you in my dreams
for in my dreams you have no end.

‘If you don’t understand my silence, how will you understand my words?’


Itu bukan perasaan aku since ianya bukan ayat aku. Korang dah faham, kan bagaimana perasaan si penulis sajak tu.

Itulah yang orang lain rasai sekarang kepadaku. Dan sekarang ni, aku jadi malu. Aku jadi stuck nak tulis apa-apa untuk up date entri.

Aku ni memang seorang yang pemalu yang teramat. Cuma aku over come sifat malu sampai ramai kata aku ramah. Yes, berjayalah proses pembelajaran di kampus =)


Sebab apa aku highlightkan poem tu?

Aku rasa segan nak tulis perjalanan hidupku. Aku rasa malu nak express my emotion bila ada orang stalk aku. Serius, aku bukan bergurau. hari ni, aku terjumpa dua orang yang suka stalk blog. (Er, blog panggil stalk jugak ke? My worst English. My bad. English makin teruk sekarang ni bila lama tak guna).

Sekarang ni, aku rindu nak menulis seperti lima bulan yang dulu. Boleh tulis je apa sahaja tanpa ada siapa pun ambik peduli tapi nikmat kebebasan tu sekarang ni makin terhimpit. Aku tak boleh tulis sesuka hati, banyak hati dan perasaan orang lain aku kena jaga.

Bukan sekarang ni aku tak tulis dari hati, semuanya aku tulis dari hati tapi sekarang ni sudah tidak sebebas dulu. Ditambah pula dengan pembaca senyap (silence readers) yang aku tahu akan kewujudannya menjadikan aku malu.

Kesimpulannya, aku nak kena cari tempat yang mana aku boleh meroyan sorang-sorang. Haha~

P/s: Untuk pembaca senyapku, terima kasih sudi ikuti blog saya a.k.a perjalanan hidup saya.

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

10 ulasan:

Raisya Haris berkata...

Akak Sha buatlah blog baru, then jadikan ia private dan personal blog akak. Akak meroyanlah sesuka hati kat blog tue. HAHA! :D

ArT-Mashi berkata...

ai...dh review belog sha.. singgah kt mashi

aimie amalina berkata...

heeee
kekadang mimi pon nak merasa dunia 'senyap" tu, maka, tercetus la belog yg owg x taw pon..heeee

tapi kan kak, akak, menulislah dari jiwa akak, bila menulis, kita tidak akan sakit =]

Syuxer berkata...

tulislah dari jiwa sendir kerna kelak hasilnya pasti mendukacitakan diri awk kalau entrinya hasil bukan dari hati

missina berkata...

rasanya biarkan jelah silent reader tu kot,,cuma pakai ayat berkias2 jelah,,bukan direct,,biar si silent reader tu tertanya2 dan fikir sendri,,sy pun ada gk silent reader asanya,,sbb searchg keyword tu nama blog sy,,hermmm,,

Missz Laila berkata...

baguslah ada org nak stalk blog awak hari2..mybe awak akn lbih brsemangat utk mnulis entry2 yg best

Pendamba Mawar berkata...

everything happen for reason.kenapa nak malu? bukan ke blog untuk berkongsi.:)

bLaCk pEarL berkata...

like the poem very much... :)one of the reasons why i hide my identity is to make me free in blogging world. blogger n owg2 lain x tau yg blog kelip-kelip tue spa blogger dya. so, rsa bbas jaa nak ckp apa pon. nak wat luahan prasaan kaa, ataupon tgh geram kat owg, bley laa kutuk2 ngan snang atinya.

adibah mazlan berkata...

aha, pening ketika ini, tapi macam nice je :)

AcidFlynN Wraith berkata...

memang mendalam tu maksud

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...