Langkau ke kandungan utama

Entri Santai Saja

Assalamualaikum.

Apa khabar?

Hari ini belajar masak resipi baru. Wah, minggu ni asyik masak je.
Best juga memasak ni. Boleh rasa resipi yang baru dan boleh la makan selalu. Yeah, jom-jom gemukkan diri. Haha~

Serius, aku baru 1st time dengar nama resipi kerepek bayam dan pavlova. Kerepek boleh la buat, kalau pastri tu tak boleh la, sebab tak ada bahan-bahan tu. Risau tak jadi je sebab tak pernah rasa, kan. Kalau dah makan, tahu la nak agak.

Biasanya, aku baca resipi bagi hadam dan terus masak dengan bahan-bahan yang berada di hadapan mataku. Then, main agak-agak sahaja letak bahan setelah dah hadam.

Aku tak suka nak tengok resipi, then buat apa, buat apa. Kang confidence lose. Haha~

Saja ja entri ni. Menggedik. LOL.

Kalau Ariff Shah pun dah balik buat entri personal dan ringan, kenapa tidak aku? Hah, bajet je sama taraf dengan otai blog! :P

Rasa nak balik buat blog macam newbie, cerita pasal peribadi dan letak gambar banyak-banyak. Haha~


Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

10 ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)