Langkau ke kandungan utama

Contest Sesimple Wanny




syarat-syaratnya:

1. Ada Blog atau Fb - Of course, dua-dua ada.

2. Buat entry dengan tajuk"Contest Sesimple Wanny" beserta banner di atas - DONE

3. Dalam entry tersebut sertakan sekali gambar korang yang paling comel@menarik(berapa pun x 
kisah). Gambar yang telah diedit lagi bagus.(Kalau rajinla)-bonus mark


4. Ceritakan sekali tentang gambar tu, panjang or pendek x kisah:)


Gambar ini diambil oleh photographer upahan, Nong Sao (adik aku juga ni) masa hari Konvokesyen kami.

Aku suka tengok gambar ni. Sebab semuanya happy dengan cara masing-masing. Afnan (kawan baikku- Best Friend Forever-BFF) melepaskan segala penat dan kepuasan terpancar di wajahnya.

Aku pula memperbetulkan topi (mortar) manakala ibuku asyik dengan bunga. Sebenarnya ibu sangat suka akan pokok bunga. Masa konvo kan bunga banyak, naik gile tengok semuanya mekar-mekar. Cantik sangat.


5. Like FB page wanny dan follow blog wanny kalau rajin--->  FB PAGE WANNY-bonus mark -DONE

DATELINE:Masih belum tentu..join je dulu eh!


UPDATE DARI SPONSOR TERBAIK


Hadiah tambahan dari sponsor terbaik!Harap korang folo ye..kesian diorang..sponsor tp korang x folo!

1. Header X 5 orang by http://lalabiela.blogspot.com
2. Icon Shout Atau Heder(pilih satu) by http://azzaazman.blogspot.com/
3. Diskaun 40-50% pembelian novel by seseorang .

4. Topup RM 30,Rm10,RM5,(3 pemenang dipilih) dari http://www.suarapeople.com/

-DONE untuk ketiga-tiga blog.

Semoga murah rezeki. Nak join, klik sini contest-sesimple-wanny

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

Ulasan

  1. selamat segmen kak!

    akak, mimi minta maaf ye..huuu.. mimi x taw...sori ye..

    BalasPadam
  2. wah good luck

    cantek gambar tu.. hijau dan biru..like..

    BalasPadam
  3. Boom sgt gambar..
    Goodluck k. =))

    BalasPadam
  4. Aimie: terima kasih.

    jangan buat lagi tau.

    BalasPadam
  5. Abu: terima kasih.

    aku pun suka jugak warna-warna tu.

    BalasPadam
  6. Peyan: boom ke? biasa je.. suka tengok gambar ni, lain daripada yang lain. candid.

    Serius, nampak kawan kak sha melepaskan lelah manakala mak kak sha sibuk duk belek bunga sementara kak sha betulkan topi. suka moment ni, dengan hadiah2 yang duk kat depan tu. ada lagi, duk dalam kereta. malas nak usung rata.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Nak tinggalkan komen ek? Sila-sila =)
Pastikan tak menyinggung perasaan sesiapa ya.
Happy blogging.

”Jom like page fb blog”

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:


Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Demam Campak: Tips Cara Nak Ubati

Assalamualaikum...

Kali ini, aku nak berkongsi dengan korang semua mengenai cara penjagaan dan mengubati demam campak.

1. Tempek bedak sejuk, jangan kena hujan (nanti akan tinggalkan parut kekal). Jangan makan kicap,minum air kelapa banya-banyak. Insya-Allah tak teruk sangat. Boleh tengok di sini, Pantang larang orang demam campak dan Menjaga makan orang demam campak

Tapi parut tu mesti ada melainkan kalau kena masa baby mungkin tak nampak parut tu.


2. Pakai calomine lotion.
 Losyen ni sejuk, untuk menghilangkan kegatalan. Losyen ni selalunya doktor akan bagi selepas kita jumpa doktor untuk ambik ubat.

Kalau campak biasa iaitu measles takkan ada parut.Jika kena chicken pox iaitu cengkering - yang macam jerawat tu, barulah ada parut jika masa jerawat campak ni jadi kuping tu kita tanggalkan sendiri.

Open Tracker