Langkau ke kandungan utama

Ceriakan Harimu




Assalamualaikum.

Hari ini perjalanan hidupku agak mendung. Aku sangkakan ia akan terus mendung namun bertukar ceria apabila..Jeng, jeng, jeng.. Wakaka~ (Mood happy) =)


1. Aku masak hari ni.

Memang la selalu aku masak pun. Apa yang aku nak highlight, aku masak makanan yang istimewa dan sedap. Yummy.

Aku masak rendang daging yang awesome sedapnya. Finger licking good! =)


Kemudian, untuk supple (malam lewat malam), aku masak pancake.
Maaf, gambar tak ada dek kerana sedap sangat, tak sempat nak snap a picture.


2. Diterima jadi kawan

Akhirnya penantianku tidak sia-sia (bergema lagu Aishiteru-Zivilia) apabila orang yang aku dah lama add baru terima (accept) untuk jadi friends aku kat facebook. Bukan orang biasa tapi orang aku minati. Admire? Oh, tidak.

Dia tu selebriti tv yang terkenal. Masa aku tengok dulu, kawan dia baru ada dalam 800 orang, sekarang ni dah 1.5K.

Terkejut jugak bila tengok notification, Wan Kamarudin Wan Ibrahim accepted your friend request.


Happy sangat, tadi baru tengok Encik Baki, dia up load pic ke fbnya. Nak tegur dia, malam ni on line tak, tapi line internet pula tak berapa elok. So, tunggu je la. Harap-harap ada la =)


So, moral of the story, nikmatilah hidup. Kalau rasa blur sangat, dapatkan makanan yang enak. Sekerat coklat Kit Kat pun dah boleh menggembirakan! =)

Berkawan, biarlah beribu =)


Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

11 ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)