Website FAM Kena Hack | ! sha my heart

.

Jumaat, 28 Oktober 2011

Website FAM Kena Hack

/


Assalamualaikum.


Website FAM Kena Hack

Akibat ketidakpuasan hati penyokong dan peminat bola sepak tanah air, hari ini laman sesawang (website) FAM telah digodam (hack). Difahamkan Gaysec dan rakan-rakannya menggodam laman FAM.

Hal ini kerana FAM mengenakan bayaran tiket Perlawanan Piala Malaysia yang akan berlangsung pada Sabtu ini, 28 Oktober 2011, pada harga RM50. Perlawanan kali ini menemukan pasukan Negeri Sembilan dan Terengganu.

Akibat harga tiket yang naik 150%, ramai pihak tidak berpuas hati termasuklah kerajaan Negeri Sembilan dan Terengganu. Persatuan bola sepak masing-masing menanggung kerugian apabila memberikan subsidi atau diskaun kepada penyokong pasukan mereka, apabila usul untuk mengkaji semula dan menurunkah harga tiket oleh FAM dipandang sepi.

Sebelum ini harga tiket ialah RM20. Peminat bola sepak Malaysia berasa marah kerana harga tiket naik tetapi ranking bola sepak Malaysia semakin menurun.

Antara kata yang terdapat di website yang telah dihack tersebut ialah:

So hang ckp ni negara demokrasi eh? So kami tak puas kami godam ja.. Don`t blame us shithead u ask for it dlm suratkhabar ni. Penyokong bebas buat apex2 je

 

Wahai FAM si kapitalis anjink!! Anda sentuh jiwa, kami hancurkan poket anda. Kami mampu buat lebih lagi daripada ini. Kami mahu ranking naik dan harga tiket turun, bukan ranking turun tapi harga tiket naik. Rakyat terseksa dengan ideologi rm 50 anda. Alasan tak masuk akal. Anda jangan fikir rakyat bodoh. 100 tahun baru boleh bolasepak Malaysia maju yer!!! cakap pakai bontot ke wahai FAM..... Pegi mampos la FAM!!! FAM anjink!!!

 

credit: UM'07, pjpb cr3ws, gaysec, anti-p4sti



P/s: Memang tak wajar harga naik tinggi giler macam tu. Kalau aku pun marah.

Aku cuba sampaikan saja. Gambar dan ayat maki tersebut terdapat dalam lawan website FAM sekarang ini. Yang lain, semua ayat aku. Kalau ada terkhilaf, sila perbetulkan =)

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!








Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang.
Kalau rasa entri ni amat berguna dan bernilai, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

22 ulasan:

Syuxer berkata...

eh syuk pun post benda neh gak hehe..padan muka FAM..sapa suruh tambah minyak dalam api kemarahan peminat bola sepak..guna ayat harga tiket ini lagi murah dari negara jiran,memang menyakitkan hati hehe

AcidFlynN Wraith berkata...

huaaa haha memang terbaik la bebudak hackers neh

Arif Aiman berkata...

oke.. aku setuju dgn hacker2 tersbut.. padan muka..

sha my heart berkata...

Syuxer: tu la, sentap jugak bila dengar alasan harga tiket kat Singapura lebih mahal. Hampeh je alasan.

Padan muka. Tapi ini tak cukup nak menggambarkan kemarahan dan protes rakyat

sha my heart berkata...

Acid: hackers di sebelah rakyat..

sha my heart berkata...

Aiman: setuju jugak. Ingatkan semua nak berdiam jer. Takkan tak boikot kot.

Dengar kerajaan Negeri Sembilan dah jual harga RM30 bagi sekeping tiket. Terenganu, dengar2 jual RM25. tak pasti, dengar2 je.

Zulfikar Hazri berkata...

peh bukan main marah lagi penontotn tiket naik rm50...


peh peh. macm dunia nak kiamat dah..

FAM harus bertaubat!

Miss Nurul Atikah berkata...

dahsyat nyee... ni semua penangan bola sepak.. aiyoyoo...

ahsfantasy24 berkata...

Alahai kesian FAM,
mntangkdarah sgt dwit tket tu,
mane org ta ngamuk, huhu..

Visit back?
Silakan; ahsfantasy24

ani marahaini berkata...

dashyat betul lah.. kot ye pun geram.. cuba bwk bsbar skit.. bincang baik2 .. kan ke lg elok gitu.. hurm.. semuanya kerana BOLA..

afiqazizan berkata...

memang tak patut pun F.A.M ni tetapkan harga RM50 untuk final piala malaysia ni.

BeaN MorENo berkata...

betul punya marah

amna berkata...

ish2, tak matang betui..

Wanz Mejuez berkata...

Yang best nya logo Babi tuh.. ahahah kelakar... >_<

Jiwa Kamikaze berkata...

aduhai,..harga tiket punya pasal segala moral terkorban,..dunia semata-mata,..

sha my heart berkata...

Fikar: mahal kot RM50. Sebelum ni, 20 ringgit je.

tak tau la apa nak jadi dengan dunia sekarang

sha my heart berkata...

Miss Nurul: ya, kerana bola =)

makan bola
tidur bola
minum coca cola. hehe~

sha my heart berkata...

Fantasy: kesian kah?

Mahal sangat kot, 150% naiknya. sape tak marah?

sha my heart berkata...

Ani: dah sampai tak leh bincang dah, tu yg sampai diorang buat macam tu.

sha my heart berkata...

afiq: memang tak patut

sha my heart berkata...

Bean: kalau tak marah, harga pasti terus meningkat

sha my heart berkata...

Amna: dah tak de cara lain tunjuk protes kot. Haha~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...