Permainan Tanya-tanya Soalan, Best Juga | ! sha my heart

.

Selasa, 25 Oktober 2011

Permainan Tanya-tanya Soalan, Best Juga

Assalamualaikum.

Aku ditag permainan tanya-tanya soalan-best juga, oleh dua orang blogger mantap.  Alang-alang benda yang sama, maka aku postkan dalam satu entri je la.

1st baca rules dulu.



Rules

  you must post these rules. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
  answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.
  you have to choose 11 people to tag and link them on the post.
  go to their page and tell them you have tagged him/her
  no tag back!
  no stuff in the tagging section about " you are tagged if you are reading this" you legitimately (a.k.a really, trust, with all honesty) have tagged 11 people.

11 things about me

1.  My name is noor hapisah

2.  Umo? Over 25. Tak percaya? Haha~ awet muda kot.

3.  Single. Aku diceraikan tanpa pernah menikah. Sadis. Ekeke~

4.  Orang kedah tapi cakap tak macam orang utagha. Sila kutuk aku! Aku bukan duk kat kedah je, merata malaysia duk. Hijrah dan bermastautin.

5.  Anak ke-empat dari 7 adik beradik. Sangat heaven ada ramai adik beradik. Rasa nak je tambah adik beradik lagi. Hehe~ macamlaboleh#

6.  Berat? Tak cukup berat dan tak pernah mahu berat-berat.

7.  Tinggi ? Entah lahh, 160cm rasanya, dah lame tak ukor wei. Bajet jer tinggi akan naik selepas 18tahun.

8.  Minat? Erm, macam-macam. Suka menulis lebih daripada membaca. I am cerpenis.

9.  Musuh? Tak ada musuh tapi ramai yang cemburu dengan apa yang aku miliki. Pelik juga bila kadang-kadang fikir. Aku rasa aku tak de apa-apa keistimewaan pun.

10. Sekolah? Dah lama kot meninggalkan alam persekolahan.

11. I love blogging


Question from eyka saiadaqnerd

1.     What is your boyfie name?
Abdullah (hamba Allah). Entah siapa. Single mingle. I am single and available.

2.     Where you school?
Kedah. Almost 7 years leave the school world.

3.     When you start blogging?
2009 but seriously in February 2011.

4.     Do you like cartoon? Why?
Ya. Because they (designer) are creative.

5.     What is your weird attitude
Still thinking. What is it, ya?

6.     What is your favourite colour?
Blue

7.     What is your mom name?
Che Mah

8.     Do you like me? Why
Ya. U r so kind girl.

9.     What is your favourite blog, give me a link at here
my blog of course, http://sha-myheart.blogspot.com/

10.  What is your cloth that you wear now?
T-shirt and track suit.


Soalan dari blog si gadis 92.
  1. Nama sebenar awak dan nama manja dalam keluarga/kawan?
    Noor hapisah. Syah. Pisyah. Kawan-kawan panggil syah dan sha.
     
  2. Bila diri sangat sedih atau teruja, siapakah orang pertama yang kamu kongsikan perasaan tu?
    Kawan baik. I miss my bff so bad
    L

  3. Umur awak dan hadiah hari jadi yang paling kamu sayang?
    26 tahun. Banyak.. Tapi saya sayang bear dan picture yang kawan-kawan saya kumpul duit

  4. Jenama laptop yang kamu guna sekarang?
    Lenovo i5. Laju tau..

  5. Hobi dan minat kamu?
    Menulis. I am writer, cerpenis. Tapi sekarang ni minat melayari internet dan blogging.

  6. Bakat terpendam dalam diri kamu?
    Buat karya kreatif – menulis, diy

  7. Masih solo atau tidak..nyatakan sebab..
    Solo. Sebab malas nak couple, buat pening kepala je nak layan karenah orang dan sangat susah nak pilih lelaki yang baik.

  8. Kenangan waktu sekolah yang paling kelakar?
    Erm, apa ya?

  9. Cerita kartun kegemaran?
    Upin Ipin, Catdog, Spongebob, Doraemon, Chibi Maroko –Chan dan banyak lagi.

  10. Lagu  yang kamu paling benci?
    Err.. Kalau dah benci, mesti la tak ingat nama lagu. Haha~

  11. Rakan blogger yang kamu paling suka dan kata-kata untuknya. Berikan jantina berlawanan..

    Peyan – study elok-elok. Rasanya dah tak perlu pesan kot sebab nampaknya Peyan pun memang dah A student punya.
    carilah sebanyak mungkin pengalaman masa di U dan aktifkan diri, boleh kenal ramai orang =)
    Teruskan amal sifat baikmu itu.
    Jazakallah khairan kasira..



Soalan aku:
1.     Nama penuh dan suka orang panggil apa?
2.     Umur
3.     Apa pekerjaan sekarang? (termasuklah student).
4.     Apakah nama dan tempat belajar/kerja korang?
5.     Siapakah orang yang paling korang sayang?
6.     Sejak bila berblogging?
7.     Adakah serius berblog?
8.     Kenapa berblog?
9.     Bila nak berhenti berblog?
10.  Korang ada martial art? Apa pandangan korang terhadap martial art (seni mempertahankan diri)?
11.  Siapa yang banyak membantu anda/ kawan baik dalam blogging dan sertakan ucapan penghargaan untuk mereka.


Tags
1. Lili
2. Atik
3. Ana
4. Fara
5. Syuk
6. Sis Bui
7. En Udin
8. KB
9. Amna
10. Anif

Enjoy, game budak-budak. Haha~
Jadi budak-budak sekali sekala itu perlu untuk maintain awet muda. Haha~


Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 
Kalau rasa entri ni amat berguna dan bernilai, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

12 ulasan:

Arif Aiman berkata...

fuhhh.. nasib baik tak kena tag.. haha :p

sha my heart berkata...

Aiman: nasib baik? haha~ nmpak sgt dah xnak diassociatekan dgn sekolah. haha~

peyansanstaro berkata...

Jap ge ya..
saya jawap..

aimie amalina berkata...

kekekeke
mimi pon penah jwb dr sis92

okeh
jawab dr kak sha jugaklah nnti
hehehehehe

maceh akak syg!

aimie amalina berkata...

okeh!
dah jwb =]

http://aimieamalinaazman.blogspot.com/2011/10/intebiu-lagik.html

mizmarmalade berkata...

Maceh sist, I'll answer it soon yeah :)

amna berkata...

terima kasih.. dah buat entry tunggu nak publish esok or lusa ^^

sha my heart berkata...

Peyan: dah baca. tq =)

sha my heart berkata...

Aj: =) permainan budak2

sha my heart berkata...

Aimie: ok2.. =)

tq, dah baca dan komen pun =)

sha my heart berkata...

fara: ok dear =)

kotak bulat berkata...

kb da jwb da..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...