Langkau ke kandungan utama

Permainan Tanya-tanya Soalan, Best Juga

Assalamualaikum.

Aku ditag permainan tanya-tanya soalan-best juga, oleh dua orang blogger mantap.  Alang-alang benda yang sama, maka aku postkan dalam satu entri je la.

1st baca rules dulu.



Rules

  you must post these rules. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
  answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.
  you have to choose 11 people to tag and link them on the post.
  go to their page and tell them you have tagged him/her
  no tag back!
  no stuff in the tagging section about " you are tagged if you are reading this" you legitimately (a.k.a really, trust, with all honesty) have tagged 11 people.

11 things about me

1.  My name is noor hapisah

2.  Umo? Over 25. Tak percaya? Haha~ awet muda kot.

3.  Single. Aku diceraikan tanpa pernah menikah. Sadis. Ekeke~

4.  Orang kedah tapi cakap tak macam orang utagha. Sila kutuk aku! Aku bukan duk kat kedah je, merata malaysia duk. Hijrah dan bermastautin.

5.  Anak ke-empat dari 7 adik beradik. Sangat heaven ada ramai adik beradik. Rasa nak je tambah adik beradik lagi. Hehe~ macamlaboleh#

6.  Berat? Tak cukup berat dan tak pernah mahu berat-berat.

7.  Tinggi ? Entah lahh, 160cm rasanya, dah lame tak ukor wei. Bajet jer tinggi akan naik selepas 18tahun.

8.  Minat? Erm, macam-macam. Suka menulis lebih daripada membaca. I am cerpenis.

9.  Musuh? Tak ada musuh tapi ramai yang cemburu dengan apa yang aku miliki. Pelik juga bila kadang-kadang fikir. Aku rasa aku tak de apa-apa keistimewaan pun.

10. Sekolah? Dah lama kot meninggalkan alam persekolahan.

11. I love blogging


Question from eyka saiadaqnerd

1.     What is your boyfie name?
Abdullah (hamba Allah). Entah siapa. Single mingle. I am single and available.

2.     Where you school?
Kedah. Almost 7 years leave the school world.

3.     When you start blogging?
2009 but seriously in February 2011.

4.     Do you like cartoon? Why?
Ya. Because they (designer) are creative.

5.     What is your weird attitude
Still thinking. What is it, ya?

6.     What is your favourite colour?
Blue

7.     What is your mom name?
Che Mah

8.     Do you like me? Why
Ya. U r so kind girl.

9.     What is your favourite blog, give me a link at here
my blog of course, http://sha-myheart.blogspot.com/

10.  What is your cloth that you wear now?
T-shirt and track suit.


Soalan dari blog si gadis 92.
  1. Nama sebenar awak dan nama manja dalam keluarga/kawan?
    Noor hapisah. Syah. Pisyah. Kawan-kawan panggil syah dan sha.
     
  2. Bila diri sangat sedih atau teruja, siapakah orang pertama yang kamu kongsikan perasaan tu?
    Kawan baik. I miss my bff so bad
    L

  3. Umur awak dan hadiah hari jadi yang paling kamu sayang?
    26 tahun. Banyak.. Tapi saya sayang bear dan picture yang kawan-kawan saya kumpul duit

  4. Jenama laptop yang kamu guna sekarang?
    Lenovo i5. Laju tau..

  5. Hobi dan minat kamu?
    Menulis. I am writer, cerpenis. Tapi sekarang ni minat melayari internet dan blogging.

  6. Bakat terpendam dalam diri kamu?
    Buat karya kreatif – menulis, diy

  7. Masih solo atau tidak..nyatakan sebab..
    Solo. Sebab malas nak couple, buat pening kepala je nak layan karenah orang dan sangat susah nak pilih lelaki yang baik.

  8. Kenangan waktu sekolah yang paling kelakar?
    Erm, apa ya?

  9. Cerita kartun kegemaran?
    Upin Ipin, Catdog, Spongebob, Doraemon, Chibi Maroko –Chan dan banyak lagi.

  10. Lagu  yang kamu paling benci?
    Err.. Kalau dah benci, mesti la tak ingat nama lagu. Haha~

  11. Rakan blogger yang kamu paling suka dan kata-kata untuknya. Berikan jantina berlawanan..

    Peyan – study elok-elok. Rasanya dah tak perlu pesan kot sebab nampaknya Peyan pun memang dah A student punya.
    carilah sebanyak mungkin pengalaman masa di U dan aktifkan diri, boleh kenal ramai orang =)
    Teruskan amal sifat baikmu itu.
    Jazakallah khairan kasira..



Soalan aku:
1.     Nama penuh dan suka orang panggil apa?
2.     Umur
3.     Apa pekerjaan sekarang? (termasuklah student).
4.     Apakah nama dan tempat belajar/kerja korang?
5.     Siapakah orang yang paling korang sayang?
6.     Sejak bila berblogging?
7.     Adakah serius berblog?
8.     Kenapa berblog?
9.     Bila nak berhenti berblog?
10.  Korang ada martial art? Apa pandangan korang terhadap martial art (seni mempertahankan diri)?
11.  Siapa yang banyak membantu anda/ kawan baik dalam blogging dan sertakan ucapan penghargaan untuk mereka.


Tags
1. Lili
2. Atik
3. Ana
4. Fara
5. Syuk
6. Sis Bui
7. En Udin
8. KB
9. Amna
10. Anif

Enjoy, game budak-budak. Haha~
Jadi budak-budak sekali sekala itu perlu untuk maintain awet muda. Haha~


Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 
Kalau rasa entri ni amat berguna dan bernilai, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:


Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Tips Pakaian Untuk Konvo

Open Tracker