Langkau ke kandungan utama

Lebih Baik Diam daripada Berkata-kata

Assalamualaikum...

Entri hati dan sajakku.



Lebih baik diam daripada berkata-kata
kalau berkata-kata itu lebih membawa sengsara

Lebih baik diam daripada bertindak apa-apa
kalau bertindak apa-apa itu lebih membawa derita

Lebih baik diam daripada bergerak ke mana-mana
kerana bergerak ke mana-mana itu lebih membawa seksa


Lebih baik tak up entri daripada up date
kerana up date itu lebih membawa balah


Aku menulis dari hati
Menulis bukan kerana nama,
tapi kerana kita sama-sama berkawan,
sama-sama berpesan.


Sha,
16:17, 15 Ramadhan 1432 H
Kedah.



P/s: Tertanya-tanya, adakah mereka terasa dengan kata-kataku? Huluran tangan memohon sejuta kemaafan.

Terima kasih sudi baca entri ni. Sayang korang.
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!

14 ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)