Tips Untuk Bahagia | ! sha my heart

.

Jumaat, 22 Julai 2011

Tips Untuk Bahagia

Assalamualaikum...

Entri tips dan jiwang tak tak berapa nak jiwang. Haha~

Ringkas saja.

Saja aku nak coretkan di sini..


Bahagia?? Nak cari bahagia? Tak perlu jauh-jauh.. Tengok dalam diri saja.

Fikir positif

Yakin diri

Sabar

Bersyukur dengan apa yang ada

Hayati hidup anda (Enjoy your life)


Dengan elemen ini, orang akan hormati dan akan menghargai kita. Tak percaya? Cuba la buat, amalkan.


Minta maaf kalau korang tak faham. Tapi kalau korang cuba buat, korang akan tahu satu-satu elemen tu bukan mudah nak buat dan kalau gabungkan semua, baru la korang akan rasa kesannya..

Selamat beramal ya.


P/s: Ini idea aku. Kalau korang nak ambik dan letakkan dalam blog korang, sila la buat hyperlink dan masukkan link blog aku. Tak tau macam mana nak buat hyperlink? Sila google, jangan malas!


Terima kasih sudi baca entri ni. Sayang korang.
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!

5 ulasan:

kotak bulat berkata...

betul.. kebahgiaan kita kena tanam dari dalm diri kita sendiri gak kan..

abghani berkata...

bagi aku klu nak bahagia mesti ada lebih dari sorang.Berkonsi bahagia.
sesekali layari blog aku- BilaPahatBerbunyi-abghani.blogsport


TQVM

Bui Junaidi berkata...

1 dengan 4 tu mmg bui selalu amalkan..*_*

sha my heart berkata...

KB: a ah.. kena la bermula dgn diri kita sendiri

sha my heart berkata...

abg Ghani: tapi kita kena bahagiakan diri kita dahulu. Menghargai dan menyayangi diri kita, baru la org lain akan hormat dan sayangi kita.

Baru la bahagia, betul tak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...